NOAD Nieuws

www.fc-tilburg.nl

Reacties uitgeschakeld voor www.fc-tilburg.nl

Vanaf vandaag (1 juli 2017) staat de nieuwe website van FC Tilburg online! Afgelopen maanden is er hard aan gewerkt, maar nu is het zover. Iedereen die http://www.fc-tilburg.nl invoert in een webbrowser zal op de mooie site van onze club terecht komen.

Een uitzonderlijke fusie – Helma Oostelbos

Reacties uitgeschakeld voor Een uitzonderlijke fusie – Helma Oostelbos

Gefeliciteerd met de fusie; een uitzonderlijke fusie!

Uitzonderlijk omdat het gelukt is drie voetbalclubs, die samen bijna drie eeuwen aan voetbaltraditie vertegenwoordigen, die vergeet het niet, ook elkaars rivalen waren, bij elkaar te brengen tot één voetbalclub: Fusie Club Tilburg.

Ik ben heel trots op de drie besturen, waarvan ik een paar maanden onderdeel heb mogen uitmaken. Zij hebben hard gewerkt en hebben het voor elkaar gekregen. De hulp van de diverse leden-vrijwilligers, die middels de vele commissies hun steentje hebben bijgedragen was daarbij onmisbaar! De organisatie van de nieuwe Fusie Club Tilburg staat er!

Het was een hele klus, en bij de laatste vier maanden was ik intensief betrokken. Het is echter nog niet klaar, en er zal nog veel werk verzet moeten worden. Maar een ding is zeker: vanaf 1 juli is het vernieuwde complex aan de Spoordijk het thuishonk van FC Tilburg.

In het begin zal het wennen zijn en ook aanpassen, want de velden liggen er al wel, maar het paviljoen en de kleedkamers moeten nog gebouwd worden. Het oude clubhuis zal na de restyling in de zomer voorlopig dienst doen als thuishonk van FC Tilburg. Ik weet zeker dat we ons er allemaal gaan thuis voelen. Overigens bij de restyling kunnen we zeker nog hulp gebruiken, meld je dus aan en kom gezellig schilderen of klussen in de kantine!

Een eerste belangrijke stap is gezet, de feitelijke fusie op 1 juli. Er zullen er zeker nog een aantal volgen, zoals de genoemde realisatie van het nieuwe paviljoen en de kleedkamers. Ik heb het volste vertrouwen in het nieuwe bestuur van FC Tilburg, een bestuur met zeer gemotiveerde en hardwerkende vrijwilligers die er vol voor gaan om er een mooie nieuwe club van te maken aan de Spoordijk. Zij zullen er ook voor zorgen dat de zogenaamde “best practices” van NOAD, Longa en RKTVV zullen worden voortgezet in FC Tilburg.

Echter voor mijzelf zit de taak er op. Ik heb de afgelopen tijd, er zelf voor gekozen in de betrekkelijke luwte hard te werken samen met het bestuur aan de totstandkoming van de fusie. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat FC Tilburg een voorzitter verdient die het zichtbare boegbeeld wordt van de nieuwe fusieclub. Daarom heb ik gekozen om te stoppen op 1 juli na de totstandkoming van de fusie.

Ik denk dat het een goed moment is. Op 30 juni worden bij de notaris de handtekeningen gezet en is de fusie echt een feit. Nu kan de opbouw beginnen. Een nieuwe voorzitter van FC Tilburg, kan daar dan mee aan de slag.

Maar de vereniging is natuurlijk niet alleen het bestuur, de vereniging dat zijn natuurlijk de leden! Er zijn vele vrijwilligersfuncties waar we nog mensen voor nodig hebben. Het slagen van de fusie en het verder groeien tot een levendige en gezellige voetbalclub valt of staat met de inzet van de leden!

Ik wens FC Tilburg in ieder geval alle succes toe en zal de club zeker blijven volgen als sportwoordvoerder!

Met hartelijke en sportieve groet,
Helma Oostelbos

TSV NOAD Eindfeest 01-07-2017

Reacties uitgeschakeld voor TSV NOAD Eindfeest 01-07-2017

Zoals reeds eerder vermeld in de notulen van de BALV, zal op 1 Juli a.s. het eindfeest gehouden worden van de TSV NOAD.

Het laatste puzzelstukje uit het 107 jaar bestaan van TSV NOAD.

Van 16.00 tot circa 18.00 uur zullen er leuke activiteiten zijn voor onze jeugdleden en hun broertjes en zusjes.
Vanaf 20.00 uur zijn onze seniorenleden welkom om samen onder het genot van een hapje en een drankje een periode van 107 jaar TSV NOAD af te sluiten.
De avond zal opgeluisterd worden door muziek van DJ de Juiste Toon.

(Het eindfeest zal meteen ook gecombineerd worden met de jaarlijkse medewerkersavond en kampioenenavond.)

BFF regio-finale

Reacties uitgeschakeld voor BFF regio-finale

Aanstaande zaterdag spelen een aantal meiden van onze mo 15-1 in de BFF regio-finale West/Midden. Ze werden in april kampioen van Tilburg.

Programma regio-finale 17 juni
De eerste wedstrijd start om 10.30 uur. Het toernooi eindigt om ongeveer 13.00 uur.
Tijdens het hele toernooi is er een DJ aanwezig

Locatie
r.k.v.v. JEKA | Sportcomplex “Tussen de Leijen” | Beukenlaan 21 4854 TA Bavel

Tourpoule 2017

Reacties uitgeschakeld voor Tourpoule 2017

Dit is de zevende en “laatste” editie van de TSV NOAD Tourpoule. We hopen natuurlijk weer op een leuk aantal deelnemers.
In het tabblad “tourpoule”kun je je poule invullen. Hieronder volgt de uitleg.

Iedereen heeft maximaal 10 renners waar je punten mee kan verdienen. Start een renner niet in de eerste etappe dan wordt reserve 1 daarvoor
in de plaats gezet. Er zijn 3 reserves dus als er 4 renners van jou niet starten kun je er maar 3 voor in de plaats krijgen.
Valt een renner uit gedurende de tour de France dan kun je geen punten meer halen met deze renner. Er wordt hier ook GEEN reserve voor ingebracht
aangezien de renner al gestart is in de Tour de France. Voor tips en deelnemers kun je makkelijk Google inschakelen voor de verschillende Tour sites

Tour 2017

Tourpoule2017

NOAD: ruim 106 jaar aan voetbalhistorie

Reacties uitgeschakeld voor NOAD: ruim 106 jaar aan voetbalhistorie

Naar meer dan 100 jaar voetbalgeschiedenis zal onze vereniging fuseren met RKTVV en LONGA. Het Brabants Dagblad publiceerde afgelopen weer onderstaand stuk over onze mooie vereniging.

Blicon nieuwe hoofdsponsor van FC TILBURG

Reacties uitgeschakeld voor Blicon nieuwe hoofdsponsor van FC TILBURG

Blicon b.v. zal zich per 1 juli 2017 officieel als hoofdsponsor aan de nieuwe fusieclub FC Tilburg verbinden. Het Tilburgse bedrijf gaat met FC Tilburg een verbintenis aan voor twee seizoenen met een optie tot verlenging met een jaar.

Blicon b.v. is een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van beveiliging en bewaking. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt levert Blicon een totaalpakket aan veiligheidsdiensten dat volledig wordt samengesteld naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Blicon installeert en onderhoudt met haar eigen service team o.a. inbraaksignalerings- en brandmeldinstallaties. De surveillancediensten worden aangestuurd vanuit de eigen meldkamer. Blicon is bovendien zeer innovatief binnen de beveiligingsbranche; alle nieuwe technologieën worden op de voet gevolgd en geïntegreerd in hoogwaardige veiligheidsconcepten.

FC Tilburg zal per 1 juli 2017 ontstaan uit de fusie van drie Tilburgse voetbalverenigingen met veel historie: TSV NOAD, RKTVV en TSV LONGA. De fusieclub speelt haar wedstijden aan de Spoordijk, heeft ruim 1000 leden, waaronder een bloeiende afdeling meidenvoetbal en een unieke afdeling wandelvoetbal voor 60 plussers.

Op het wedstrijdshirt van 60 teams van FC TILBURG komt de naam Blicon Beveiliging te staan, evenals op de tassen van de 12 selectieteams. Jaarlijks vindt een groot Blicon toernooi plaats aan de Spoordijk en tevens is het hoofdsponsorschap van Blicon Beveiliging zichtbaar door een aantal reclameborden rondom het hoofdveld.

Femke de Leeuw, directeur van Blicon, is er trots op dat zij de nieuwe vereniging vanaf haar oprichting kan helpen om een bloeiende club in Tilburg Oost te worden. Het verbinden van de naam Blicon aan FC Tilburg doet zij uit de overtuiging dat bewegen en sporten positief is voor jong en oud en uit maatschappelijke betrokkenheid.

Het bestuur van FC Tilburg is dolgelukkig met de nieuwe hoofdsponsor en de uniforme uitstraling op de nieuwe tenues die de deal met Blicon mogelijk maakt. “Geweldig dat Blicon bereid is ons op deze wijze een vliegende start te geven”.

De overeenkomst tussen Blicon en FC Tilburg zal begin juli worden ondertekend. Dan zal ook het nieuwe shirt gepresenteerd worden.

 

Fusie update

Reacties uitgeschakeld voor Fusie update

Wederom een update vanuit de bestuurskamer. We zitten nog maar een dikke maand af van een historische fusie. Op 1 juli is het zover: 3 Clubs, 300+ jaar voetbalgeschiedenis en ervaring. Alles ondergebracht op 1 locatie.

Er wordt momenteel al door verschillende jeugdteams samen getraind. Op deze manier leren de kinderen elkaar en het nieuwe complex alvast kennen. Het is er reuze gezellig en er wordt hard getraind. Natuurlijk geldt dit ook voor onze meiden, die daarnaast ook nog een succesvolle vriendinnen dag gehad hebben. Ondertussen vinden er ook al veranderingen in de huidige kantine aan de Spoordijk plaats. De grootste aanpassingen zullen echter gelijk na de fusie plaatsvinden. Zo wordt er alles aan gedaan zodat iedereen zich welkom en thuis gaat voelen in afwachting van de nieuwe kantine.

Wij kunnen ook met genoegen melden dat Marion de Kock de positie als vertrouwenspersoon ingenomen heeft. Dit houdt in, dat je met haar over problemen binnen en buiten Fusie Club Tilburg kunt praten. In vertrouwen natuurlijk!

De voorbereidingen voor de verschillende BALV’s draaien op volle toeren en zo ook de laatste juridische en administratieve beslommeringen. Dat hierbij niet alles van een leien dakje gaat blijkt uit het feit, dat de KNVB definitief besloten heeft, dat FC Tilburg NIET in de 2e klasse mag starten. Zij zagen hierin een mogelijk twistpunt met andere clubs omtrent competitievervalsing. We zijn verplicht om (conform de licentie van RKTVV) in de 1e klasse te starten. Dit brengt een aantal problemen met zich mee: Extra kosten (denk aan grotere reisafstanden, KNVB-grensrechter e.d.), de licentie van de hoofdtrainer Sofus de Rooij en natuurlijk de sterkte van de tegenstanders. FC Tilburg zou zeker een goede 2e klasser zijn geweest, maar de eerste klasse is natuurlijk echt een trede hoger. Het is aan de technische staf om het nieuwe 1e team bestaande uit spelers van LONGA, NOAD en RKTVV voor deze lastige taak klaar te stomen. En dan ontstaan helaas ook weer de geruchten over betalingen aan spelers. Het bestuur wil hierover heel duidelijk zijn: er zijn en komen geen wedstrijdpremies, maandelijkse bijdragen, tekengelden e.d. bij FC Tilburg. We laten het verleden het verleden en richten ons op een voetbalclub nieuwe stijl.

Er komt wel een geringe vorm van doelsponsoring voor het eerste team. Waarbij het team als geheel een bedrag krijgt uitgekeerd bij het behalen van een lange termijn doel: lijfsbehoud, periodetitel, kampioenschap, promotie.
Zij mogen zelf beslissen wat zij daarmee doen. Ze zouden daarmee bijvoorbeeld een teamweekend kunnen organiseren. Voor de doelsponsoring proberen wij sponsoren te vinden.

Voetballand is een mooie wereld, maar ook een complexe wereld. Clubs van oudsher waar mensen kwamen, omdat ze graag bij de club wilden horen, zie je niet meer zo heel veel. Toch is dat de club die wij willen maken van de Fusie Club Tilburg: De club waar men zich thuis voelt, de club waar men graag vertoeft, omdat het gezellig is, de club die vindt dat mensen beter gaan presteren, omdat ze het naar hun zin hebben, de club waar talloze vrijwilligers zich inzetten voor elk lid, kortom een amateur club zoals een amateur club bedoeld is!

Als Fusie Club hebben we meerdere voordelen:

We kunnen de rijke historie aan clubliefde voor TSV NOAD, TSV LONGA en RKTVV bundelen.
We krijgen de kans om met een fantastische groep mensen te gaan bouwen vanuit een ijzersterke jeugd naar een senioren afdeling op niveau.
We hebben een groep hele trouwe vrijwilligers die de goede kanten van elkaar kunnen versterken. Zij zijn de kern, maar zullen aangevuld/ ondersteund worden door de inspanningen van ALLE leden. Middels het vrijwilligersbeleid willen we dit duidelijk uitdragen: een club ben je samen. Met en voor elkaar, iedereen draagt zijn/ haar steentje bij!
We hebben een beleidsplan waarin alle aspecten rondom een technisch-, sportief- en financieel verantwoord beleid vast liggen en waar we trots op zijn dit te mogen uitvoeren.

Wellicht klinkt dit alles als een droomscenario, maar dit scenario is waar FC Tilburg voor staat. Niets meer en zeker niets minder, want zeg nou eerlijk: “Als je dan toch een nieuwe start maakt, kun je het maar beter meteen goed doen.”

JO17-2 wint toernooi bij VV Oosterhout

Reacties uitgeschakeld voor JO17-2 wint toernooi bij VV Oosterhout

Afgelopen zaterdag heeft de JO17-2 het toernooi bij VV Oosterhout ongeslagen gewonnen door in de finale, na poulewinst, met 3-1 te winnen van Groen Wit JO17-1

Meisjesvoetbal bij FC Tilburg

Reacties uitgeschakeld voor Meisjesvoetbal bij FC Tilburg

Dat het meisjesvoetbal in Nederland één van de snelst groeiende sporten gaat ook niet ongemerkt voorbij aan de nieuwe fusieclub ( tsv noad, tsv longa en rktvvv).Komend seizoen verwachten we 1 team onder 9. 1 team onder 11, 2 teams onder 13 en 2 teams onder 15. Fc Tilburg ziet het meisjesvoetbal als een geweldige kans om meer diversiteit binnen de vereniging te brengen en ondersteunt het meisjesvoetbal dan ook volledig. Komend seizoen. Wij zijn echter nog dringend op zoek naar een (assistent) trainer voor zowel Meisjes onder 15 als onder 9. Deze teams trainen 2 x per week en staan te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Lijkt het je leuk om met een groep enthousiaste meiden verder te bouwen aan het meisjes voetbal bij Fc Tilburg dan is dit je kans ! Fc Tilburg biedt tal van mogelijkheden om jezelf als trainer verder te ontwikkelen.Neem voor meer informatie contact op met Han Boers 06 12071296 of Ad Mutsaers 06 51759366 Meisjes coördinatoren.