Catenaccio tactiek beloond met overwinning

Na een goede voorbereiding in de beker met 2 maal winst, moesten we vandaag thuis aantreden tegen de tricolores van Jeka 6. Omdat de helft van de vaste spelers nog aan het genieten is van een welverdiende vakantie of of zich in het zweet werkten tijdens de Tilburg ten Miles stonden we vandaag met een vreemdelingenlegioen in de wei. We wisten dat het niet makkelijk zou gaan worden, maar volgens onze “coach” moesten we gewoon alles geven.

De eerste 20 minuten ging het gelijk op. Beide teams wisten niet veel kansen te creëren en waren nog zoekende. Hierdoor kreeg John veel lange ballen en hoopte wij een beetje dat er dan wat zou gaan gebeuren. Dit gebeurde ook in de 35e minuut, alleen was het niet John maar Rico (nee niet van Berendonk) die uit het niets opdook voor het doel en met een droge knal de bal in de verre hoek schoot. Een beetje tegen de verhouding in maar Who cares.

De 2e helft was vooral Jeka aan de bal en konden we niets anders dan de boel op slot gooien en dat hebben we op een manier gedaan waar de meeste clubs in Italië jaloers op zouden zijn. Het was niet mooi vandaag maar het was genoeg voor 3 punten en dat is wat telt.

Volgende week zijn we weer compleet en zal er hopelijk geen catenaccio gespeeld worden.
“In iedergeval niet door ons”

Volgende week zal er een verslag gemaakt worden door Thomas D.

keep-calm-and-catenaccio-4