NOAD 4

Dit elftal bestaat mix van rasechte Noad-mannen en spelers die zich later hebben aangesloten bij onze mooie vereniging. Alle leden van dit elftal  hebben één ding gemeen en dat is de liefde voor het meest gespeelde spelletje ter wereld: voetbal. Het elftal is een getalenteerde mix van spelers die graag in het weekend een biertje drinkt. Het gezamenlijke plezier staat voorop en iedereen is welkom, ongeacht de voetballende kwaliteiten.

noad-4

Teaminformatie:

Spelers:
Giancarlo, Yassin, Angelo, Anoir, Mitchell, Jeffrey, Imdat, Khalid, Tom, Rayshal, Jan, Iyzjairo, Aziz, Niels, Roy, Bas en Jano

Begeleiding: Carlo & Barend

Training:
Woensdag 20:00 uur

Competitie indeling Res. 4e klasse:
NOAD 4
OVC’26 3
Riel 3
Sarto 4
SC ’t Zand 5
SV Reeshof 3
SVG 3
VOAB 5
Willem II 3
WSC 6
WSJ 3
ZIGO 4

NOAD 4 Herbstmeister

Reacties uitgeschakeld voor NOAD 4 Herbstmeister

Deze week viel de beurt aan deze reporter om verslag te doen. Zou NOAD 4 Herbstmeister worden, of zou na de deceptie van vorige week zondag alles misgaan. Na de nederlaag van vorige week zondag, moesten de technische staf de doelstelling van dit seizoen bij te stellen. De foto 0nder zegt meer als woorden, de technische staf was niet vrolijk, omtrent de uitschakeling in het beker toernooi. Doelstelling was dat we dit seizoen voor de Treble zouden gaan. Voor de leken onder ons, dit wil zeggen dat we Kampioen, de Beker en het gerenommeerde BBQ-toernooi zouden winnen. Na de deceptie van vorige week tegen TSV Gudok 2, was alleen nog maar de Dubbel het hoogst haalbare.
rudo
Echter kregen we na de straftraining van maandag te horen dat het gerenommeerde BBQ-toernooi verzet is. Het toernooi welke altijd op Hemelvaartsdag wordt gespeeld, wordt verzet naar het pinksterweekend, omdat Hemelvaartsdag nog in de reguliere competitie valt. Door deze wijziging kunnen we dus ook de Dubbel vergeten, omdat het overgrote merendeel van NOAD 4 op trainingsstage zijn naar Riga! Wie dat verzonnen heeft, weet ook deze reporter niet. Het schijnt dat de interim-coach hier meer vanaf weet, wordt vervolgd.

Daarnaast had onze interim-coach deze week hoofdzorgen! Hij had na de bestudering van de afwezige lijst nog maar een half elftal over. De afwezige zijn:

  1. de Jongh, T. Delfina, A. Haans, R. Ceron en M. Martens, zij gingen samen met de getalenteerde zaalvoetballers de gebroeders van Santen op zaalvoetbaltoernooi in Zeeland.
    cadzand 1 cadzand 2Onder leiding van de getalenteerde broers van Santen, hebben deze mannen dit toernooi weten te winnen. Dus vanaf deze positie gefeliciteerd mannen. Daarnaast, hoe kan het ook anders, werd onze Tinus, man/speler van het toernooi.
    cadzand 3

Ook was T. Haans afwezig, redenen waren niet geheel duidelijk. De reporter heeft uit bronnen begrepen dat het om een donkerblonde schoonheid zou gaan. Dit is nog niet bevestigd. Ook de gevreesde Costa Ricaanse scheermes J. Delgado was afwezig vanwege vakantie. Onze beveiligingsexpert R. van der velden was afwezig vanwege de verjaardag van zijn zoontje. Roy gefeliciteerd met je zoon Jake. “Overdag is hij beveiliger maar ’s avonds chefkok”, er blijkt in onze Roy ook een getalenteerde chef-kok te zitten. Roy de spareribs zagen er goed uit. Dus Jaouad indien je nog chef-kok zoekt, Roy is de man!

Toch was er ook goed nieuws, onze Jaouad bleek toch te kunnen voetballen, in eerste instantie werd gevreesd voor een ernstige blessure aan de kleine teen. Maar na onderzoek bleek dit alles toch mee te vallen. Ook wordt er een beroep gedaan op onze interim-speler B. Fiechter. Ook werd er een beroep gedaan op de ervaren speler van NOAD 5 R. Hamburg. En onze Italiaanse international van NOAD 7, C. Secci.

Zondag 20-12-2015

Voor de wedstrijd was het al bekend dat NOAD 4 Herbstmeister is. Het gat met de nummer 2 van de competitie bedroeg immers al 8 punten. Dus dit was al een feit, maar was het elftal nog aangeslagen van vorige week, of konden zij zich weer herpakken. En de ongeslagen reeks in de competitie voortzetten en dus ongeslagen Herbstmeister noemen. Dit was de doelstelling van deze wedstrijd van onze technische staf. Zoals op de eerste foto al te zien was, hoe hij eruit zag na afgelopen zondag was het dus bittere ernst om deze wedstrijd tegen Sc ’t Zand 4 te winnen! De spelers die er wel waren wisten waar ze aan toe waren.

De statistieken voor aanvang zijn als volgt:

Sc ’t Zand 4 – 10 gespeeld – 9 punten – 16 voor – 38 tegen

NOAD 4 – 10 gespeeld – 30 punten – 59 voor – 11 tegen

Onze tegenstander stond op dit moment met 1 wedstrijd meer als de nummer 10 , op de 9de plaats. Dit wil overigens niks zeggen. We wisten dat we van onze eigen kwaliteiten uit moeten gaan en gewoon ons eigen spel spelen.

De technische staf had aangegeven dat we om 10.45 uur moesten verzamelen aan het mooiste complex in Tilburg, gelegen aan de Melis Stokestraat.

Een aantal van de geselecteerde spelers gingen rechtstreeks, waar onder onze Veteraan J. de Rooij, naar zijn zeggen omdat het bij hem om de hoek is. De reporter is meer van mening dat hij nog niet mocht rijden vanwege te hoge alcohol waardes in zijn lichaam na het vieren van de loonsverhoging en kerstborrel. Dit werd mede bevestigd door S. van Seeters, welke binnen kwam met de mededeling dat hij door was gegaan tot in de vroege uurtjes en dat hij last had van een lichte kater. Daarnaast ging ook onze vorige reporter rechtstreeks, door een complexe invulling van het familierooster, was het niet zeker of hij tijdig zou aankomen bij Sc ’t Zand, hierop heeft onze interim-coach hem de eerste helft ingedeeld op de reservebank. Hierdoor was er iets meer speelruimte in het complexe familierooster. T. van Tienen was rechtstreeks gekomen.

Na dat we aangekomen waren bij Sc ’t Zand, en de spelers welke rechtstreeks waren gekomen begroet hadden. Gingen we onderweg naar de kleedkamers om ons om te kleden en klaar te maken voor de wedstrijd. Tijdens het omkleden kregen we de opstelling te horen van onze interim-coach. En gingen we beginnen aan de korte warming-up.

De wedstrijd stond onder leiding van een jeugdige scheidsrechter, welke tevens ook voor de KNVB wedstrijden floot. Allereerst wil ik toch deze jeugdige scheidsrechter vanuit deze positie complimenten geven voor zijn optreden. Hij floot een zeer goede wedstrijd, waaraan de uitslag zeker niet heeft gelegen.

De wedstrijd van NOAD 4 starten rommelig en we zaten niet goed in het spel. Het bleek dat de deceptie van vorige week nog in de resterende aanwezige spelers aanwezig was. We hadden moeite om de bal bij ons te houden en een goed en verzorgd positiespel te spelen. Na een kwartier bleek het doom scenario toch waarheid te worden. Na simpel balverlies op het middenveld werd de speler van ’t Zand simpel ingespeeld en deze wist de bal al zwabberend achter deze reporter te plaatsen, 1 – 0. Ook na deze 1 – 0 kwam NOAD 4 niet in zijn vertrouwde spel. Passing was onzorgvuldig, zo nu en dan te opportunistisch 1,2,3,4 man voorbij willen spelen. Er waren ook wel wat kansen voor NOAD 4. Rieske die na een goede voorzet goed inkopte, maar de keeper het alom bekende engeltje op doellat had zitten, en de bal op zijn bovenbeen kreeg. Het was gewoonweg niet om aan te zien. Toch viel pal voor rust toch de gehoopte 1 – 1, nadat in de ogen van de scheidsrechter Bjorn werd aangeraakt, gaf hij een vrije trap net buiten de 16 meter in het as van het veld. Zoals het gehele seizoen nam Nicky plaats achter de bal. De keeper stelt zijn muur op, neemt zelf plaats in het midden. Zoals zo vaak gebleken, bleek de linker van Nicky weer feilloos. Hij schuift de vrije trap links onderin het doel. Deze reporter vond van afstand dat de muur en de keeper niet goed stond en van mening was dat Nicky hier wel raad mee zou weten. Immers had deze reporter training gehad van de beste keeperstrainer van Tilburg, te weten Piet van Bommel. En dus kennis van deze situatie en hoe ernaar te handelen. Hierna volgden al snel het rustsignaal.

In de rust werden we getrakteerd om een niet al te zoete ranja. Ook werd dit moment even aangegrepen om ons ervan bewust te worden dat we de mouwen moesten opstropen. En dat we meer initiatief moesten tonen in de 2de helft. Er werd wat tactisch omgezet en we maakten ons op voor de 2de helft.

Al naar een paar minuten ging het mis. Er werd niet goed en scherp gedekt. Waarna ’t Zand vrij makkelijk de 2 – 1 kon maken. Wederom was de inzet niet voldoende. Dit was typerend voor de gehele wedstrijd. Na de 2 – 1 wisten wat we moesten doen. In een redelijk kort tijdsbestek kwamen we weer op 2 – 2. Het was Tariq welke op aangeven van Rieske de bal tegen de touwen werkte. Op dit moment leek het dat we wat beter in ons spel aan het komen waren. Het liep nog niet zoals het moest, maar het leek erop dat we wat meer grip op de wedstrijd. Echter na een halfuur in de 2de helft, ging het weer mis niet goed en scherp dekken, waarop ’t Zand NOAD gelijk afstrafte weer werd de reporter verschalkt, 3 – 2. De moed zakte aardig in onze schoenen, aangezien er voor NOAD al diverse kansen mis gingen. Tariq die een aantal keer niet scoorden, in 2 tal situaties waar hij beter de bal had kunnen afleggen. Maar ja ook de beste hebben weleens een slechte dag. Rieske die een aantal keer dichtbij was. Nicky normaal feilloos met zijn passing is, had vandaag ook niet al te beste dag. De minuten tikten voorbij. In deze fase werd er ook een speler van ’t Zand met geel en 10 minuten weggestuurd. Dit vanwege met opzet de bal wegtrappen. Het was een optelsom, na zijn beledigende woorden aan het adres van de scheidsrechter in de 1ste helft. Zou het dan toch gebeuren dat de laatste wedstrijd van de 1ste competitie helft NOAD 4 puntloos naar huis zouden gaan. 87ste minuut corner NOAD 4, dat zou zomaar eens 1 van de laatste wapenfeiten kunnen zijn van NOAD 4. Rieske draait de corner goed voor naar de 2de paal. Vanuit het oogpunt van deze reporter leek het erop dat de keeper, zoals bijna de hele wedstrijd deze hoge bal zou pakken, de gehele wedstrijd had deze een engeltje op de lat zitten. Maar deze ene keer tastten hij volledig mis. En daar was Timo, welke van deze misser optimaal profiteerde en met een snoeiharde kopbal de 3 – 3 aantekende. Er heerste toch even een moment van opluchting. Er werd na de aftrap nog wel even aangezet om de 3 – 4 te forceren, maar gezien het spel zou dat teveel van het goede zijn geweest.

Jammer dat we toch 2 punten laten liggen bij ’t Zand, maar niet te min zijn we ongeslagen Herbstmeister. Het ontbrak deze wedstrijd gedeeltelijk aan inzet, waren niet scherp. Het was een matige wedstrijd, waarbij we als collectief een onvoldoende scoren, uit betrouwbare bron van 1 van de toeschouwers. De nummer 2 heeft hiervan optimaal geprofiteerd en het gat verkleind naar 6 punten.

Zo nu staan de kerstdagen voor de deur en het nieuwe jaar. Tijd om het verslag te gaan afsluiten. De komende winterstop kunnen we de blessures en wonden helen, Waarna we in 2016 weer vol goede moed de draad weer kunnen oppakken en aan het einde van het seizoen het kampioenschap kunnen vieren.

Dus bij deze wil ik iedereen een fijne kerst en gezond 2016 toe wensen.

En het eerste verslag van volgend jaar zal van J. de Rooij komen.

 

Gegroet,

Peter Peijs

 

 

 

Einde bekeravontuur NOAD 4

Reacties uitgeschakeld voor Einde bekeravontuur NOAD 4

Het is een beetje een druilerige zondagochtend. Het is weer tijd om naar het complex van T.S.V NOAD te gaan. Als dit maar geen voorbode is, maar ja wie kan deze trein nu nog tegen houden. Voor vandaag staat de wedstrijd tegen Goed uit de oogen kijken 2 op het programma. Het is de 1/8 finale van de beker. In de competitie verloopt het voorspoedig, dus willen we dit jaar ook graag de beker winnen. Om 10.30 is bijna iedereen aanwezig. Er gaan er een paar rechtstreeks en als we richting de auto gaan om 10.45 komt Tony er ook netjes op tijd aangetuft op zijn brommert.  Op de weg richting Gudok raakt Lino nog bijna onze Costaricaanse vedette kwijt. Hij krijgt op het laatste moment medelijden en parkeert hem netjes langs de weg. Eindelijk aangekomen op het complex is het tijd voor de wedstrijd. De broekjes shirtjes waren weer netjes uitgestald op de grond. Er kon eigenlijk niks mis gaan. Eerst nog ff de afwezige. Jan,  Martijn ziek, zwak, misselijk en ook nog zwaar gewond had een snipperdag genomen.   Timo was naar een andere wedstrijd aan het kijken en Peter kon het helaas ook niet halen.  Nu dan de opstelling die de heren voor deze week uit de hoed hadden getoverd. Maikel hadden ze berijdt gevonden om Peter te vervangen. Achterin van links naar rechts : Alex , Gijs, Pieter en Sjoerd. Middenveld : Johan, Nicky, Tony en Jos. Voorin : Tarik en Ricardo.

De wedstrijd begint. Noad komt sterk uit de startblokken en dit resulteert in de 15 min in de 0-1 voor Noad. Ricardo scoort dit keer niet zelf, maar geeft hem wel perfect breed op Tarik, die beheerst afrond. Hierna wordt Gudok langzaam sterker, of beter gezegd, wij laten het een beetje afweten in de duels. Tegen het einde van de eerste helft scoort Gudok dan ook na dom balverlies op het middenveld en een mooi steekpasje op de opkomende middenvelder van Gudok. Deze stift de bal schitterend over Micheal heen.

De rust was nu dan ook zeer welkom. Met een donder speech probeerde John de boel weer op de rails te zetten. Jaouad, Roy, Lino en thomas kwamen er meteen in. Het spel ging een beetje heen en weer. Onze spitsen werden een paar keer voor buitenspel afgevlagd en Gudok kwam ook gevaarlijk opzetten. Uiteindelijk resulteerde dit in de 2-1 voor Gudok.  Onze coaches reageerden meteen en brachten nog 2 nieuwe krachten in om het vuurtje een beetje op te stoken.  Dit werkte een beetje averechtst. Eerst kwam Roy nog net weg zonder gele kaart, maar nadat Jaouad vlak daarna ook commentaar op de scheidsrechter had kreeg die wel geel. Overigens wel zwaar gestraft. We moesten dus met 10 man verder. Binnen 5 min scoort Gudok nog 2 keer. De wedstrijd is gespeeld. In het vervolg maakt Tarik nog wel de 4-2. Een mooie assist van Thomas. Het slotakkoord  is voor Gudok met de 5-2.

Het bekeravontuur is dus helaas afgelopen. Volgende week maar ff onze blazoen oppoetsen tegen het Zand om met een goed gevoel weer aan de winterstop te kunnen beginnen. Ik geef de pen graag over aan Peter. Succes kerel en wel een beetje op tijd he 😉
met sportieve groet,MPieter

 

OLYMPUS 2 – NOAD 4

Reacties uitgeschakeld voor OLYMPUS 2 – NOAD 4

Het is vrijdagavond 27 november rond een uurtje of 21:00 en ik zit op mijn fiets opweg naar de basisschool van mijn dochters Juul en Suze. De school bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met een ouderfeest. Bij binnenkomst kijk ik even in rond. Het feest is al in volle gang. Op het podium staat een DJ te draaien. Hij ziet er netjes uit. Mooie geknipte baard en hipsterpetje. Even gaat de gedachte door me heen dat ze hiervoor niet op de centen hebben gekeken. Maar als ik wat verder de aula inloop in de richting van de dansvloer proest ik mijn ontdekking even weg. Is dat Rudo achter de draaitafel?? Als ik op dat moment Martijn ook nog het podium op zie wandelen is het plaatje compleet. Meester Martijn heeft zijn draaitafel nog maar eens van zolder gehaald om deze avond te voorzien van de nodige beats. En Rudo is zijn wingman. Terwijl ik beide heren met een grote glimlach een highfive geef merk ik op dat de dansvloer langzaam vol begint te lopen  met ouders die geen weerstand kunnen bieden aan het DJ duo. Ook hier is het een NOAD-feestje.

Bier! Ik loop naar de bar en wacht tot ik aan de beurt ben. Ik word aangesproken door de vader van Annabel: “Of we er klaar voor zijn”. Ik merk dat ik even moet schakelen. “Zeker!” is mijn natuurlijke reactie. Maar eigenlijk besef ik dan pas dat de vader van Annabel ook de aanvoerder is van Olympus. De (op dat moment) nummer 2 in de competitie en onze eerstvolgende tegenstander. Er volgt een gesprek waarin ik merk dat ze er zin in hebben. Kennelijk hebben ze zich na de eerste thuiswedstrijd weten te versterken met een aantal afvallers van het 1e elftal. Ik antwoord een beetje  koeltjes. Vertel hem dat we op elke linie meerdere spelbepalende spelers hebben en herinner hem eraan dat we nog geen enkel puntverlies hebben geleden. Inmiddels sta ik met twee biertjes in mijn handen dus groet ik hem en roep nog iets in de trant van dat de beste mogen winnen. Terwijl ik wegloop zegt mijn onderbuikgevoel dat dit wel eens een mooie pot kan worden. Na enige tijd en een paar biertjes besluit ik mijn fiets maar weer eens te pakken om in de richting van Heavens Kitchen te gaan. Hier wordt namelijk een maandelijks terugkerend ritueel gevierd. En zoals elke laatste vrijdag van de maand zijn ook nu Jan, Jos, Johan en Pieter aanwezig (hint!). Bij het verlaten van de school kruist mijn blik nog een keer met die van de aanvoerder van Olympus. Zijn ogen fonkelen. It’s on!

In de dagen erna ontploft de atleten-app want Jaouad heeft de primeur met de nieuwe naam en het tenue van een eventuele fusieclub tussen LONGA en NOAD. Er wordt veel gespeculeerd over de kleur van de broek waarbij zelfs de spelersvrouwen zich mengen in de discussie. Persoonlijk merk ik op dat ik alleen maar trots kan zijn als ik onderdeel uit mag maken van een NOAD verleden. Voor mij mag die fusie er komen.

Matchday! Ik zit op mijn fiets richting NOAD. Het zonnetje schijnt, de temperatuur is heerlijk. Windje in de rug. Alles lijkt vandaag vanzelf te gaan. Ik vraag me af of dit een voorbode is voor de wedstrijd. Het is iets voor 10:45 uur als ik de kantine binnen kom lopen. Jaouad, Peter, Ricardo, Tony, Gijs en Johan zitten al aan de bar. Het gebruikelijke voltrekt zich. Handje klap, een boks en hier en daar een knuffel. Hierna komen de mannen druppelsgewijs binnenwandelen. Als ik besluit om op eigen gelegenheid naar Olympus te fietsen zie ik dat het 2e elftal van NOAD op het trainingsveld bezig is met de warming-up. Tot mijn grote verbazing zie ik daar een van onze sterspelers Nicky tussenlopen. “Hoezo!?” denk ik. En hoezo is onze vertrouwde sponsor en klasse grensrechter Thomas er (weer) niet? Het moet wel heel gek gaan wil jij de Sjaak afhaak trofee dit jaar niet winnen kerel… Daarentegen is niets onmogelijk!

Onderweg dwalen mijn gedachtes af naar Olympus. Was dat niet die Griekse berg? Voor diegene die het interesseert hier een stukje geschiedenis. Olympus is inderdaad de grootste Griekse berg. De top is 2919 meter. De berg bevindt zich ten Zuidwesten van Thessaloniki, niet ver van de kust, en speelt een belangrijke rol in de Griekse Mythologie. De Griekse dichter Homerus noemde Olympus het “huis van de goden”. Die zouden daar in luxe wonen, in paleizen met bronzen vloer, gemaakt door Hephaistos (geen idee wie dat is). De Olympus wordt speciaal genoemd als verheven woonplaats van de oppergod Zeus, vanwaar hij soms zijn bliksemschichten naar beneden afvuurde. Voor meer informatie check de link. https://nl.wikipedia.org/wiki/Olympus_(berg)

Huis van de goden? Bliksemschichten? Mmmm… Best intimiderend allemaal! Maar als ik met mijn fiets het terrein van Olympus op kom rijden en een groot bord boven de ingang zie hangen: “Olympus, residentie van cc de berggeiten” bedenk ik me dat dit vast een ander Olympus moet zijn.

Met Peter in de goal, Jaouad, Roy, Gijs en Sjoerd verdedigend, Johan, Timo, Tarik en Jos op het middenveld en Thomas en Ricardo in de spits beginnen we aan de wedstrijd. Pieter, Martijn en Tony zitten op de bank en daarom vraag ik Martijn om wat aantekeningen te maken in het door mij meegebrachte boekje. Handig voor als je een verslag moet maken leek me. Zeker als je net als ik vaak niet helemaal meer terug kan halen wie wat wanneer heeft gedaan. Als het rust signaal heeft geklonken en we met 0-1 voorstaan krijg ik in de kleedkamer het boekje in mijn handen gedrukt. Er is zeker het een en ander gebeurd dus ben benieuwd wat er is opgeschreven. Letterlijk zijn er 4 zinnen terug te vinden. 1) Sjoerd staat aan de buitenkant te dekken. 2) Sjoerd is niet met de wedstrijd bezig. 3) Sjoerd speelt slecht. 4) Sjoerd z’n haar zit goed. Martijn en Lino, bedankt voor de medewerking! Het voelde voor mij een beetje als dat er door de tegenstander gescoord wordt uit een corner. Je maakt afspraken en als er gescoord wordt staat de verdediger die zijn man laat lopen een beetje appelig om zich heen te kijken.

Dan toch maar even de eerste helft uit het blote hoofd. Laten we zeggen dat Olympus erg fris en gretig uit de startblokken kwam. Wat wel vaker gebeurd dit seizoen is dat we te veel de kat uit de boom kijken in het begin. Er werd hierdoor niet kort genoeg gedekt, duels werden verloren waardoor de tegenstander er een paar keer goed uit kon komen.  Al met al leidde dit ertoe dat Jaouad een naar mijn mening te zwaar bestrafte overtreding heeft moeten maken. Gele kaart en 10 minuten tijdsstraf. Hierdoor kreeg het middenveld het er niet makkelijker op waardoor we een beetje achter de feiten aanliepen in deze periode. Op volle sterkte kregen we de wedstrijd steeds meer onder controle.

In ongeveer de 30e minuut werd er goed uitverdedigd waarna Thomas zich vrij kon lopen. Met een prachtige pass bracht hij Tarik voor de goal in stelling die met een bekeken balletje over de lange keeper de belangrijke  0-1 aantekende. Een bewuste actie aldus onze aanvoerder zelf.

Olympus gaf zich toch zeker nog niet gewonnen en drong vlak voor rust nadrukkelijk aan. Na een scrum in onze eigen 16 was het Gijs die met gevaar voor eigen leven een harde bal op korte afstand via de paal over de achterlijn wist te drukken. Rust!

Een niet gebruikelijk tafereel volgt. De scheidrechter heeft kennelijk 5 minuten te weinig laten spelen in de eerste helft en deelt ons in de kleedkamer mede dat hij deze alsnog in wil halen. Beetje gek maar goed. Pieter, Tony en Martijn maken hun rentree. In de vijf minuten die volgen weet Ricardo te scoren uit een splijtende pass van Tony 0-2. Ricardo is in bloedvorm. Zo’n beetje alle kansen weet hij dit seizoen te verzilveren. Ik hoor de coach van Olympus afgeven op zijn spelers. Voor ons een signaal dat Olympus verkrampt.

De daadwerkelijke wissel van helft vindt plaats. NOAD controleert de wedstrijd. Aan de rechter flank weet Martijn zichzelf met een flitsende actie vrij te spelen waarna hij door een verdediger van Olympus tegen de grond wordt gewerkt. Een identieke actie waar Jaouad 10 minuten voor langs de kant moest gaan zitten blijft ongestraft. De scheidrechter wordt hier professioneel aan herinnerd. Iedereen heeft zijn reptielenbrein onder controle. Timo (onverzettelijk) en Tony (geraffineerd) verrichten heldendaden op het middenveld waardoor Ricardo nogmaals het net weet te vinden. 0-3. Is onze Ries nog te stoppen voor de topschuttersbokaal? Olympus gaat wisselen en brengt een aanvaller voor een verdediger. Ze moeten iets. Maar als kort hierna Roy (!) uit een corner van Ricardo de bal tegen het net streept transformeert de ogenschijnlijke machtige berg Olympus tot iets wat meer op de Cauberg in Valkenburg lijkt. Het enige wat ons te doen staat is de wedstrijd rustig uit te spelen en vooral ervoor zorgen dat de tegenstander geen hoop meer krijgt. Kort daarna heeft Tarik de 0-5 op zijn schoen maar die blijkt vandaag niet goed gestrikt te zijn want deze kans wordt om zeep geholpen. De in de rust gewisselde Johan en ik krijgen vervolgens nog wat speelminuten voor Ricardo en Tarik. Tarik omdat hij dit zelf aangeeft, Ricardo speciaal voor onze trouwe supporters waar mijn vader zich inmiddels ook onder mag scharen. Voor beide heren wordt er geklapt. Thomas komt nog een keer een op een te staan met de keeper maar die weet de inzet te stoppen. Helaas moet Roy kort hierna aan de noodrem trekken in ons eigen strafschopgebied waardoor de tegenstander een penalty mee krijgt. Peter, die bezig is aan een fantastische reeks, pakt zijn plek maar de strafschop wordt prima binnengeschoten. 1-4.  Het lijkt wel of iedereen zich hierna nog meer in de wedstrijd bijt. Tony wint een fantastisch duel op het middenveld waarbij hij in een soort van spagaatpositie de bal nog weet te veroveren en deze in een beweging naar Jaouad weet te spelen. Er volgt een combinatie tussen Jaouad en Roy waarna de bal uiteindelijk bij Thomas belandt. Thomas doet waar hij goed in is en dat is scoren. 1-5. Het laatste doelpunt komt op naam van Martijn die op aangeven van mijzelf en Jaouad de 1-6 binnentikt. Eindstand! Halverwege het veld tref ik de aanvoerder. We geven elkaar de hand en bedanken elkaar voor de wedstrijd. Net als op die vrijdagavond kijk ik hem weer in zijn ogen en zie dat ze op dof en leeg staan. It’s done!

Wat een heerlijke teamprestatie was dit!! Bij het verlaten van het veld hoor ik een supporter van Olympus zeggen dat het team professioneel is stuk gespeeld. Beter als hem kan ik het niet verwoorden. Dik vet compliment voor iedereen. Helemaal top gedaan!

In de kleedkamer zie ik alleen maar tevreden gezichten. Er wordt gegrapt en gegrold. De muziek gaat aan. Een of andere Hollandse Schlager. En als ik onder de douche sta besef ik me dat dit misschien wel het mooiste en beste team is waar ik ooit deel van uit heb mogen maken. Het is me elke week weer een voorrecht om met jullie te mogen ballen jongens. Op naar het kampioensschap en voor die gene die het aangaat… Op naar Riga! Hoe vet wordt dat!?

Ik geef de pen graag over aan Mr. Praag (ik weet niet zo goed of ik je nu de koning of de schandknaap moet noemen). Hij die zorgde voor de meest legendarische beelden van 2015 mag nu ook een gooi gaan doen voor het meest legendarisch e verslag van het seizoen. Pietertje succes kerel!

 

The cupfighters

Reacties uitgeschakeld voor The cupfighters

De ochtend begon met een overheerlijke kop soep van moeder Somers. Zo hoort soep te zijn, geen slap vloeibare “soepje” maar een mooie stevige soep waar je maar één kop van op kunt. Onze Jos (Totti) heeft helaas niet kunnen genieten van dit culinaire hoogstandje. Hij had bleef wat langer in bed naar het een begeleiden van de Tilburgse jeugd in het centrum.

Zijn collega  Sjoerd was nog net op tijd voor de soep. Maar wat de reden van zijn te laat komen is? Geen idee! Wel gaan er verschillende “kinky” verhalen de ronde waar zelfs Pietertje Jaloers op kan zijn. Daarnaast waren Roy en Lino (nog) niet van de partij. Zij hebben onze vrienden van NOAD 7 geholpen.  Waar vorige keer John en Alex met sterk spel (en matige tegenstand) een dikke overwinning behaalde. Liepen de mannen van ’t zevende deze keer tegen een nederlaag aan. Wel was de belangstelling langs de lijn groot. Dit laat maar weer eens zien dat we een echt team zijn!

De goede voorbereiding kreeg een vervolg in de kleedkamer. Bij binnenkomst lagen alle shirts keurig klaar op numerieke volgorde. Wat hebben we toch goede begeleiding! John, Rudo, Joop en Ruud nogmaals dank voor jullie wekelijkse inzet! Hier zouden de selectie teams een puntje aan kunnen zuigen.

De wedstrijd
Vandaag de tweede ronde van het bekertoernooi, tegenstander was Ons Viosuit Tilburg zuid. Geen onbekende club voor ons we staan bij “Vios 4” in de competitie, niet bepaalt een hoogvlieger, althans niet als we naar de ranglijst kijken!

Maar Vios 2, ‘that’s Different cook’. Zij staan bij hun in de competitie 2e met minder verliespunten dan de nummer 1. Dus kunnen we aan de bak tegen deze jongens. Want jongens dat waren het eigenlijk. Het had meer weg van een studenten elftal, dan wat we eigenlijk gewent waren van het “volkse” clubje uit zuid. Geen Gradje geen Wesley en geen Gino Maar Eric-Jan, Jan-Willem en een boomlange Kees! Kees(je) was ondanks zijn lengte best een behendige speler. Misschien wel hun beste voetballer.

Na een goede warming-up van onze kant die ongeveer 20 min in beslag nam. (Heel anders was het bij de tegenstander die waren na 10 min klaar. (Ze zullen ons toch niet hebben onderschat?) Zijn we de wedstrijd begonnen in het maagdelijke witte tenue. Maar niet voordat we een minuut met ons gedachten bij de slachtoffers en hun nabestaande zijn.
Header_png_Eiffel_Tower_peace

Het was al snel duidelijk dat dit een serieuze tegenstander was waar we onze handen vol aan hadden. Wel weer eens leuk om echte tegenstand te hebben. Het waren geen vervelende jongens om tegen te voetballen. Een leuke wedstrijd twee goed voetballende teams tussen ontstond.Soms ging het er wel hard aan toe maar het bleef fair. Zo verdedigde Sjoerd fair maar stevig door op de bal, met een mooi pass zet hij Ricardo voor het doel….BAM 1-0! Wat is ons Riekse in vorm he! 1 kans 1 goal. Dat was afgelopen vrijdag in de zaal wel anders ( bron Roy)

Jammer genoeg konden we niet heel lang kunnen genieten van deze voorsprong. Het was weer Sjoerd die de hoofdrol opeiste, maar dit keer in negatieve zin. Sjoerd wordt in de 16 voorbij gelopen door de razendsnelle spits waardoor Sjoerd aan de rem moest trekken strafschop en 1-1. Hierna is de ijzersterke verdediging van NOAD niet meer in de problemen gekomen.

Deze verdediging wordt dit seizoen slecht sporadisch gekraakt. Dit ondanks de wisselnde samenstelling. Klasse mannen!

Terug naar de wedstrijd. De goed spelende Martijn geeft een schitterende lange op Ricardo. Deze draait goed weg en schiet hem keurig achter de keeper  2-1 weer Die dekselse Rieske! Nu weet ik niet of de doelpunten in bekerverband ook mee tellen in het klassement van de topscores maar als dat zo is doet Ricardo hele goede zaken na vandaag. Ricardo scoorde vandaag maar liefst 4 maal. Thomas 1 en Nicky 1 ieder een.

De tweede helft legt NOAD de tegenstander over de knie voor een flink pak op de broek! Ze vinden nog 5 maal het net om te stoppen bij een 7-1 stand. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Nicky! Na een aantal gevaarlijke corners middels onze lange mannen en Alex besloot Nicky het zelf maar te doen. Hij schoot de bal direct van de cornervlag in het doel! Wat een klasse!

Volgende week hebben we een welverdiende vrije dag. Maar zondag 6 december moeten we er weer staan. Dan zal Olympus de tegenstander zijn. Olympus de nummer twee! Met acht puntjes achterstand op ons. Bij winst doen we hele goede zaken voor het kampioenschap en zijn we nog een stap dichterbij ons doel namelijk de triple) het kampioenschap, beker en BBQ Cup.

Tot slot een kort dankwoord aan de supporters, coaches en grensrechter Thomas. Fijn dat je weer een gaatje in je drukke schema hebt kunnen vinden! Blijf zo doorgaan! Ik geef de Assist op Sjoerd, welke de bal volgende week middels een keihard verslag binnen mag schieten.

Sportieve groeten,
Jaouad

IMG_0737 IMG_0742

 

 

Eenrichtingverkeer bij NOAD 4

Reacties uitgeschakeld voor Eenrichtingverkeer bij NOAD 4

Vandaag stond de wedstrijd tegen WSJ op het programma. Op papier een makkie zou je zeggen, aangezien WSJ pas 6 punten had behaald uit de eerste 7 wedstrijden. Gijs Mallens had zich vandaag opgeofferd middels een vrije dag. John had eerder vandaag bij het 7e 6 doelpunten gemaakt, waarvan 1 van achter het standbeen vanaf eigen helft. Ook Lexie, mocht bij het 7e opdraven. Hij moet eerst wedstrijdritme opdoen voordat hij weer met de echte mannen van NOAD 4 mee kan doen. Rudo wilde zich ook deze week verder ontwikkelen in het trainersvak. Ook deze week had hij de hele week voor de spiegel gestaan. Dit resulteerde in een imposante verschijning langs het veld; De schedel gladjes geschoren, baard netjes afgewerkt, en een colbertje waar waarschijnlijk heel zijn maandsalaris aan is opgegaan.  Dit in combinatie met zijn geschreeuw langs de lijn maakt dat Rudo geboren lijkt te zijn voor het trainersvak.

Dan de wedstrijd zelf vanaf de eerste minuut ging NOAD gelijk aan het bak. De eerst aanval kwam van Tony Haans, deze gaf de bal door aan Ricardo, die deze wedstrijd liet zien dat zijn tor instinct nog niet op scherp stond. Ricardo, die ook wel wordt vergeleken met Kazim Richards (waarschijnlijk vanwege zijn imposante figuur, en belachelijke overtredingen) liep naar de keeper toe maar raakte in paniek en wist het net niet te raken. Langs de lijn werden de eerste zweetdruppels op het hoofd van Rudo al zichtbaar. 5 minuten laten was er weer een kans voor Kazim Richards, hij kreeg een perfect, maar dan ook echte een perfecte pas, zoals alleen Ronaldinho dat in zijn hoogtijden bij Barcelona deed (ongeveer zo https://www.youtube.com/watch?v=Ca60AFyihZs), helaas was dit deze 2e kans die Kazim verprutste door de bal ongeveer 6 meter naast te schieten.

De volgende aanval 10 minuten later kwam weer bij Kazim Richards terecht. In plaats van de bal terug te leggen op Tony of Tarik die beide totaal vrij stonden, ging hij voor eigen succes, wederom een slap schotje richting de cornervlag. Het egoïsme, in samenwerking met het missen van kansen maakte dat Kazim zich niet geliefd maakten bij zijn medespelers en supporters.  Vanaf de zijlijn zijn de eerste spreekkoren en werden er druk met graffiti op spandoeken gespoten om de onvrede kenbaar te maken. Ook Rudo liet zich gaan na de 3e gemiste kans van Ricardo. Vol woede gooide hij zijn jasje op de grond (https://www.youtube.com/watch?v=iJfDKKDla6Q)

Hierna kreeg Tarik, na een gewonnen duel nog een kans op de 1-0. Helaas stopte de keeper dit goed ingeschoten schot.

De spitsen waren wel gefocust maar konden het net nog niet vinden. Totdat  Jos, onze Totti een achteraka snake bij een van de jonge speler van  WSJ inzette en deze zo helemaal gek dolde. Hij zag vervolgens Tony in het midden staan en geef de bal netjes af. Tony was  op dreef, en gaf weer een steekpas op Tarik. Tarik en Kazim Richards liepen samen naar de goal toe waar Tarik de bal breed legde, en Kazim de 1-0 binnen tikte. De vlagger zag dat het buitenspel was. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt toch goed. Er was een menneke van WSJ die een confrontatie met Timo opzocht door continue de zin ¨Je kent me niet, je kent me niet¨ te gebruiken. Waarschijnlijk had deze dezelfde cassetterecorder als Peter opgegeten, maar dan met een ander bandje erin.

Na een uittrap van de keeper wonnen we een kopduel, en in het midden kregen we weer de bal ,

Jos werd geheel vrijstaand ingespeeld aan het rechterkant staand en loop door naar voren hij kon hem met zijn fluwele traptechniek makkelijk bij de 2e paal neerleggen, maar gaf de bal toch richting de 16. Hier stond Tony na een goede loopactie te wachten, om de bal vervolgens rakelings langs te schieten met een bekeken schotje. De keeper schoot de bal weer uit en wij winnen wéér de bal. Deze kwam bij Tarik terecht, welke hem 5 meter naar achter op Kazim breed legde, die simpel binnen kon schieten. De grensrechter stak gewoon de vlag weer omhoog voor buitenspel, maar de scheids zag het goed en daarom de verdiende 2-0. Terwijl de grensrechter boos op de scheids is en de scheids niet reageert stopt de grensrechter 10 min voor eerste helft.

In het kleedkamer werden de wissel gezegd en moesten plek maken voor Nicky de Beer, Pietertje van de Hogeband en Gohan. Lino, Timo en Jos moesten plaats maken en op de bank zitten ondanks hun goeie prestatie in de eerste helft

In het tweede helft gingen wij gewoon door met goals maken en ging het veel door het midden. Nicky en Tony stonden continu vrij omdat de WSJ spelers het niet konden belopen. Tarik en Kazim bleven goed vrij lopen en kregen veel ballen met de loop mee maar Kazim kon beter in de rust gewisseld worden want hij miste de ene na de andere kans. (https://www.youtube.com/watch?v=yHjz6tDmoUI)

Het derde doelpunt kwam van een goede aanval door het midden, Roy speelde Nicky in liep naar voren en paste blind Tony in, die op zijn beurt de schreeuwde Kazim zag bewegen en met een simpele steekpas hem vrij voor de goal zette en zo de 3-0 binnen tikte. We merkte dat de tegenstanders na de 3-0 al opgaf. Johan op linkshalf die goed in het gaten had waar voor voorhoede liep speelde goed Tarik in en op zijn beurt Nicky zag. Deze kreeg de bal mee, versnelde 20 meter en speelde met buitenkans links Tarik in, die goed binnen schoot. Hierna zag je de angst bij de tegenstander. Ze wilden wat veranderen,  op voetballend gebied was dit moeilijk. Daarom gooide ze maar de beuk erin. De spits van 2 bij 2 meter die waarschijnlijk 200 kilo kan bankdrukken schopte alles wat los en vast zat, Nicky kreeg een bal op zijn rug geschoten terwijl hij op de grond lag, en Sjoerd barste in tranen uit nadat hij een tik in zijn maag kreeg van een 16 jarige van 1 meter 25 en 43 kilo.

Vervolgens kreeg NOAD een vrije trap. A la Juninho in zijn hoogtijdagen bij Lyon legde hij de bal goed en nam een aanloop. Hij keek waar de keeper stond en strikte zijn veters nog even. Daarna begon hij in zijn hoofd te visualiseren hoe de bal erin zou gaan als hij hem net boven de centrale as van het ventiel van de bal zou raken, waardoor de bal een naar boven draaiende curve zou krijgen. Ook visualiseerde Nicky over de krantenartikelen die zouden verschijnen als hij deze bal zou maken, en over de Rock & Roll, drank, en het eeuwige respect dat Nicky zou verwerven bij zijn teamgenoten als hij deze vrije trap zou scoren. De kans dat Nicky deze vrije trap zou scoren was ongeveer 3/7. Aangezien Nicky deze competitie al 3 van de 7 genomen vrije trappen binnen heeft geschoten. Nicky is trouwens echt een hele goede speler. Hij heeft het inzicht van Xavi, de dribbel van messi, de snelheid van Bale, en het fysiek van Zlatan. Ongelofelijke dat deze jongen in NOAD 4 speelt. Wij zijn er uiteraard heel erg blij mee, hij is erg belangrijk voor ons. Gelukkig gaat hij niet naast zijn schoenen lopen. Ook bij het publiek was er al een bepaalde opwinding ontstaan. Het voorhoofd van Rudo was ondertussen helemaal nat, op het veld ernaast werd de wedstrijd even stilgelegd. Ook zij wisten hoe belangrijk deze vrije trap was. Dit was een heel erg belangrijk moment. De 5-0 kon gemaakt worden. Nicky wist dat, en naast het visualiseren begon hij met zogenaamde ¨Self Talk¨, een methode die Peter Peijs in de warming up ook wel is gebruik als hij een balletje door de vingers laat glippen. Je zag Nicky in zichzelf roepen ¨Komaaan!!!¨. Even dacht Nicky er nog aan om de bal voor te geven, maar toen zag hij Kazim. En Kazim had deze wedstrijd een heleboel krediet verspeeld. Nicky besloot zelf te schieten. Een aanloop van 3 meter moest genoeg zijn dacht hij. Hij stond recht voor de bal, blies wat extra lucht in zijn longen, en zette de eerste stap… Toen stopte hij even. De keeper had zich verplaatst, wat betekende dat Nicky het voorafgaande proces nog een keer moest herhalen. De hersenen van Nicky maakte overuren, bijna kreeg hij een black out, maar Nicky had al voor hetere vuren gestaan. Zo maakte hij onder andere de 1-0 in de Finale van de promotiewedstrijd tegen den Dungen, 7 jaar geleden. En scoorde hij in zijn 2e wedstrijd voor NOAD 1 een keer 3 vrije trappen in 1 wedstrijd. Nicky besloot toch te schieten, de bal vloog over de muur, de keeper begon te trillen, langs de lijn gingen de armen al de lucht in. Rudo maakte al een buikschuiver. Echter was het de keeper, die met een fabelachtige redding de bal uit de kruising wist te tikken. En toen kopte Kazim de bal erin…

Natuurlijk gaat alle lof voor deze goal naar Nicky de Beer. Ook het publiek wist dit, en zij begonnen luidkeels Nicky´s naam te zingen.

Na deze goal werd er nog 2x gescoord, en floot de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal.  Dit betekent dat NOAD nu na 9 wedstrijden op 27 punten staat. Volgende week heeft de selectie een dagje vrij, om daarna tegen Ons Vios 2 zichzelf een ronde verder te voetballen. Jaouad zal u dan van een verslag voorzien.

Daarnaast wil ik nog even zeggen dat ik het fijn vind dat er zoveel trouwe supporters zijn. Zij staan aan de basis van onze goede seizoenstart, en zonder hen zouden we niet komen waar we nu zijn. Zij zorgen ervoor dat wij ons ontwikkelen, en ons positiespel (ook wel tiki taki genoemd) verder uitbouwen. Zij zijn onze motivatie, onze motivatie, ons alles. Zonder hen zijn wij niks.

Sportieve groeten,

Tony Haans

4

 

Posities, coach elkaar en wie pakt wie!!!!

Reacties uitgeschakeld voor Posities, coach elkaar en wie pakt wie!!!!

Met de titel van dit verslag kan het natuurlijk alle kanten op. Ging het goed? Ging het slecht? Verspeelde we onze eerste punten? Later meer………

Zondag 01-11-2015, een zonovergoten heerlijk soort van nazomers dagje in November waarop ons Noadje 4 een uitwedstrijd tegen Voab te wachten stond. 10:30 was de afgesproken tijd waarop we allen aanwezig moesten zijn bij Noad, zoals gewoonlijk was dit niet voor iedereen haalbaar. Tony Haans zat met zijn hoofd nog half in de kroeg, werd om 10:15 wakker en na een appje dat hij iets later zou zijn was hij netjes om tien over half elf aanwezig, al een hele prestatie op zich natuurlijk. Lino, onze Molukse krijger, appte om kwart voor elf dat hij ook iets later zou zijn, in principe is kwart voor elf al iets later maar goed, we begrijpen na het zien van de Facebook foto’s van Lino en zijn vriendinnetje dat hij moeite heeft om afscheid te nemen en dat dit afscheid nemen dan ook iets langer duurt dan normaal. Na 150 kusjes, na 125 keer over en weer ‘Nee, ik vind jou veel liever’ en waarschijnlijk een ‘hand job’ kon hij toch in de auto stappen om naar Goirle te komen. Zoals gewoonlijk ook weer een paar belangrijke spelers afwezig, te weten: John ’t Coachje, Lexus Gifkikkergroenevoetbalschoenen, Timo Unbreakable breekt iedereen en  Johan ‘t Costaricaans knipmes geeft alleen maar panna’s. Ook was voor de uitwedstrijd tegen Voab onze vaste vlagger Thomas N. niet aanwezig, deze had beldienst bij Noad, wat natuurlijk ook belangrijk is. Voor de wedstrijd nog wel even gesproken of de ‘Sjaak Afhaak Trofee’ ook voor niet spelers is?? Dit omdat Thomas N. met stip op nummer 1 staat omdat hij welgeteld precies 0 wedstrijden heeft gevlagd, en dit voor een vaste vlagger. Zo rond tien voor elf werden de bolides gestart en werd de rit naar Voab ingezet.

Voorafgaande aan de wedstrijd maakte de assistent trainer / coach / speler Dhr. Somers de opstelling bekend. Ook de wedstrijdbespreking nam onze Rudo voor zijn rekening, Voab was de voorgaande drie wedstrijden ongeslagen en vorige week hadden ze zelfs RKTVV met 1-0 verslagen. We moesten ons dus voorbereiden op een pittig wedstrijdje en alles geven wat we in onze carrières hadden geleerd. Net voor de wedstrijd begon benadrukte Rudo nogmaals dat fouten maken niet erg is, wel wat je met zo’n fout doet en mocht dat niet helemaal naar de wens van Rudo zijn zou hij degene die dus niet helemaal goed omging met de gemaakte fout resoluut wisselen. Volgende week is John weer terug, moet Rudo een stapje terug doen in de coaching, vandaag dus de laatste kans om zich te onderscheiden in het trainersvak. Van horen zeggen heeft Rudo zich gisteren nog voorbereid door een middagje voor de spiegel te zitten, en dan de zin ‘I’m the special one’ te herhalen net zolang totdat zijn spiegelbeeld niet meer durfde te ontkennen. Ook wij als spelers ontkennen natuurlijk niet dat Rudo speciaal is. Om twaalf uur werd de bal aan het rollen gebracht, al snel werd duidelijk dat we de iets te slappe warming up mee hadden genomen in de wedstrijd, het begon traag, niet gretig genoeg, positioneel stonden we niet goed, het heeft een klein kwartiertje geduurd voordat we wakker werden geschud, en wel op een mooie manier. Voab speelde de bal achterin rond maar door goed druk zetten veroverde Tarik de bal en liep alleen op de keeper af, Tarik werd door de keeper nog goed naar zijkant gedwongen maar hij had Thomas al zien vrijlopen bij de tweede paal, geheel niet egoïstisch speelde hij de bal netjes over de grond naar Thomas die kon binnenschuiven.  We waren wakker, gelukkig, het was nodig, we zaten korter op de man, zette eerder druk, lieten het balletje goed rondgaan en het duurde niet lang voordat de 0-2 in de maak was. Wederom goed druk zetten van het hele team resulteerde in een snelle counter waarbij de bal bij Thomas uitkwam, deze zag Ricardo vrijstaan en na een voorzet op maat volleerde Ricardo de bal hard achter de keeper. Nu waren we weer vol zelfvertrouwen en speelde we op het niveau wat we willen. Ook de 0-3 viel in de eerste helft, na een fluwelen, maar dan ook echt fluwelen pass van de enige echte Tilburgse Totti op superspitske Ricardo kon laatsgenoemde binnenkoppen voor de 0-3. Kan zomaar zijn dat ik het tweede en derde doelpunt heb verwisseld in volgorde, maar weet veel dingen niet meer zeker, moet nog steeds denken aan ‘wie pakt wie’. Daarover later meer……. Verdedigend hebben we de eerste helft niet veel te doen gehad, en wij als verdedigers hadden eigenlijk allemaal, met uitzondering van een wederom goed spelende Sjoerd, ruzie met de bal. Dit was dan ook onderwerp van gesprek, de bal, de slechte bal, de bal die ongeveer 4,5 kilo woog, we konden er niets mee, nu staan verdedigers ook niet echt bekend om hun fluwelen balbehandeling maar vandaag was het echt erg. Jaouad, Roy en ikzelf hebben precies nul goede lange passes gegeven vandaag, wel geprobeerd, maar het lukte niet. We zijn verwend, verwend om thuis met de state of art ordem 3 te mogen spelen, hier kan iedereen een crossbal mee geven die op een stropdas beland. Maar goed, in samenwerking met onze Peer hebben we de nul weten vast te houden gedurende de eerste helft.  Tijd voor de thee, of in het geval van vandaag, ranja, ook lekker natuurlijk. In de rust werd Roy gewisseld voor Pieter, Roy wilde de tweede helft gebruiken om zijn tweede liefde naast voetbal uit te voeren, amateurvoetbal fotograferen. We hebben natuurlijk de resultaten van zijn werk nog niet gezien maar mocht hij wat lesjes nodig hebben in het fotograferen met een telefoon, Lino kent nog wel wat tips en trics…. Verder mochten Ricardo en Jos even rusten na hun goede eerste helft, hiervoor kwamen Tony en Tinus in de plaats. De tweede helft begon, moet nu bekennen, zo’n twee uur na de wedstrijd dat ik niet heel veel meer over de tweede helft weet, ben nog steeds bezig met ‘wie pakt wie’, hierover zo meer. Weet wel dat toen Rudo erin kwam het ineens veel beter ging, dit was zo’n tien minuten in de tweede helft, of weet ik dat ook niet meer zeker. We begonnen de tweede helft zoals we de eerste begonnen, te slap en niet geconcentreerd genoeg, ruimtes waren te groot en we lieten Voab voetballen, dit resulteerde in veel balbezit van Voab met het gevolg een aantal gevaarlijke situaties in ons 16 meter gebied. Maar zoals de laatste drie wedstrijden is onze Peer niet te passeren, hij zit weer op zijn oude niveau, is aanwezig, schrikt tegenstanders af met ‘lossen’ en heeft gewoon bijna alle ballen. Peer hield ons in de wedstrijd, Peer blaakt van het zelfvertrouwen, en dat moet hij ook doen, hij is de halve Peer van wie hij ooit geweest is, ‘figuurlijk’ gezien dan, word vader en staat als herboren in de goal. Allemaal punten die zijn zelfvertrouwen een enorme boost geven natuurlijk, en terecht. Gekoppeld aan dit zelfvertrouwen zit  de manier waarop Peer coacht, en nu komt het, waarschijnlijk heeft hij vroeger bij gebrek aan boterhammen een keer een cassettespeler opgegeten, met hierin een bandje van Piet van Bommel. ‘Posities, coach elkaar en wie pakt wie’ is de zin die op dit cassettebandje staat, verder niets, dus we hebben, en met ‘we‘ bedoel ik de 22 spelers, stuk of 4 wissels, fam. Van der Velden en fam. De Rooij meermalen deze zin gehoord. En dan bedoel ik met meermalen een keer of, en ik overdrijf niet, 88. 88 keer ‘Posities, coach elkaar en wie pakt wie’, ik weet het niet meer, wie moet ik pakken? We moeten elkaar coachen en dan al coachend vertellen wie we moeten pakken en op welke positie, denk ik dan, maar na vandaag ben ik daar niet meer zeker van. Na vandaag pak ik waarschijnlijk de verkeerde, degene zonder bal, degene die zijn hond aan het uitlaten is langs het kanaal. Weet wel dat de spits van Voab na de 55ste keer geen bal meer heeft geraakt, ook hij was volledig gehypnotiseerd door de mooie coachende zin van Peer. Leuk weetje is wel dat Peer nu de komende week niet meer kan praten, echt niet, zijn keel doet pijn, praten doet hem pijn, dit alles om ons Noadje 4 de tweede helft door te slepen. Gelukkig gaf Voab na het startoffensief in de tweede helft veel ruimtes weg door meer naar voor te spelen waardoor wij nog 4 keer mochten scoren. Thomas mocht nog 2 doelpunten maken, dit hadden er ook 12 kunnen zijn, maar aardig zoals Thomas is wilde hij de keeper niet laten huilen. Ook Nicky bedacht zich dat hij nog een keer wilde scoren, en wat doet hij dan, hij scoort, en hoe, speelt de bal voorbij 3 man, gebruikt de 3 spelers al pionnen om door te slalommen, wacht tot de keeper uitkomt en stift de bal over de keeper in de goal. Ook Ricardo mocht nog 1 keer scoren, wederom een goed uitgespeelde counter knalde hij zonder blikken of blozen met links kei hard hoog in de korte hoek. Dus allebei onze spitsen een hattrick, een mooie goal van Nicky en verder weinig weggegeven, een goed keepende Peer, gewoon niets dan positiefs!!!

Al met al weer een mooie uitslag, we zijn op weg naar wat een mooi kampioenschap kan worden, als we zelf blijven voetballen zijn we moeilijk te verslaan. Volgende week de kraker tegen WSJ op het programma, dat zijn toch de wedstrijden waar je het allemaal voor doet. U zal worden voorzien van een verslag door Tony Haans.

Met sportieve groet,

Gijs

De geel blauwe trein van het 4de dendert door

Reacties uitgeschakeld voor De geel blauwe trein van het 4de dendert door

Afgelopen zondag was ik dan eindelijk verslaggever van dienst. Ik mag onze fans voorzien van een leuk verslag van de topper in de reserve 4de klasse. Deze wedstrijd werd gespeeld tussen het 2de elftal van de Sport Vereniging Gashuisstraat tegen het 4de elftal van Nooit Ophouden Altijd Doorgaan. (afgekort SVG – NOAD).

Voorbeschouwing:
Zowel NOAD als SVG behaalde tot op heden een 100% score. SVG behaalde 9 punten uit 3 wedstrijden en de geel blauwen een 12-tal punten uit 4 wedstrijden. Het grote verschil tussen de elftallen zit hem in de geboortejaren, De gemiddelde leeftijd van de jongens van SVG zal rond de 21 jaar liggen. Daarentegen is de gemiddelde leeftijd van de mannen van NOAD 37,4  jaar, een aardig verschil.

Kortom: Dit beloofd op voorhand een mooie confrontatie tussen twee generaties te worden. Zouden de ervaren mannen van NOAD het afleggen tegen de conditie van de jonge kerels van SVG? Of zal de jarenlange ervaring de doorslag geven?

Opstelling
Trainer Alex Ferguson (John) zet de volgende spelers in het veld:

Op het doel Alex mc Carthy (Peer), op linksback Alex Sandro (Pieter), Rechtsback Alex Caulissen (sjoerd), laaste man Alex Rodrigo (Roy), voorstopper Alex Golstein (Gijs), rechtsmid. Alex Kral (Timo), verdmid. Alex Song (Tony), aanvallende middenvelder Alex Oxlade-Chamberlain (Nicky),linksmid Alex Junior (lino) linkerspits Alex Schalk, (Ricardo), Rechterspits Alex Samuel (Thomas)

op de reservebank zitten , Alex Haans (Alex), Alex Karmo (Jauoad), Alex Butner (Martijn), Alex de Souza (Johan) en Alex Morgan (Tarik). Op de tribune zit sterspeler Alex Czerniatynski (Jos) en snoeiharde verdediger Alex Blekkink (Rudo). Zij worden gespaard voor de volgende wedstrijden.

De wedstrijd
NOAD begint ijzersterk aan de wedstrijd, met dit seizoen doorgebroken Alex Oxlade-Chamberlain (Nicky) laten de geel met blauwen uitstekend voetbal zien, dat resulteert al snel een eerste kans voor Alex schalk (Ricardo) die op zijn beurt de uitstekende keeper van SVG op zijn weg vond. Deze doelman zal later deze middag nog vaak een sta in de weg zijn voor de spitsen van NOAD.

SVG heeft niet veel in te brengen en loopt steeds achter de feiten aan. De achterhoede van NOAD staat als een huis. Alex Paulissen(Sjoerd) zette zijn sublieme seizoenstart door en toont hiermee des te meer aan dat Alex Feurguson (John) zijn Excel bestand wellicht moet aanpassen. Als je zo speelt is iedere wisselbeurt of kritische opmerking overbodig.

Terug naar de wedstrijd. Ondanks het goede spel stond er nog steeds een brilstand op het bord (voor Tony, het stond nog 0-0). Maar toen….. Na een snelle combinatie over de linkerkant komt de bal bij Alex Oxlade-Chamberlain (Nicky) deze geeft een uitstekende voorzet op uitblinker Alex Kral (Timo). Deze bedenkt zich geen moment en kopt met een schitterende snoekduik de bal in de lange hoek, 0-1!

NOAD wist nog voor rust de voorsprong uit te breiden. Wederom was het Alex Kral(Timo) die het net wist te vinden. Deze keer gebruikte hij niet zijn voorhoofd maar zijn rechter voet. Waar onze middenvelders vandaag in uitblonken was onze spits Alex Samuel(Thomas) iets minder gelukkig. Normaliter weet hij wekelijks het vijandiger doel te vinden. Vandaag dus niet. Na de wedstrijd kwam hij met de volgende verklaring:

“ Ik beschouw me zelf als een winnaar .Ik wil altijd vooruit! Dat is moeilijk, dat weet ik. Niets is gemakkelijk in het leven. Als dat zo was zouden we niet huilend geboren worden” Wat hij hier mee bedoelde? Geen idee!

Rust
Er kwamen wat verse krachten in.Zo kwam de absolute vedette Alex Haans binnen de lijnen en de pepte de coach zijn spelers met de volgende woorden zijn mannen op:

“Voetbal is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. Je moet schieten anders kun je niet scoren ”Als je moet sprinten dan ben je te laat vertrokken” Wat hij hier mee bedoelde? Geen idee!

De 2de Helft
De tweede helft was er een om kort over te zijn. SVG had het opgegeven en NOAD speelde de wedstrijd vakkundig uit. Zo lanceerde Alex Haans op magnifieke wijze Alex Kral (Timo). Deze tekende enigszins gelukkig zijn derde doelpunt van de middag aan. Wedstrijd beslist! Voor het sluiten van de markt tekende Alex Oxlade-Chamberlain (Nicky) de 0-4. Voor de scheidsrechter een teken om af te fluiten.

Dankzij deze afgetekende overwinning slaat NOAD een klein gaatje met de overige clubs in de competitie. Zou er een kampioenschap in zitten? Een goed begin is het halve werk! Maar er wachten nog veel wedstrijden. Zo treffen we volgende week stadsgenoot Ons Vios. Rudo Somers zal u voorzien van een mooi verslag.

Sportieve groeten,

Alex Haans

 

Mooie winstpartij NOAD 4

Reacties uitgeschakeld voor Mooie winstpartij NOAD 4

Na een sterk begin van de competitie met twee overtuigende zeges stond deze middag de derby tegen Willem II op het programma.

Vandaag waren er (op papier) een aantal belangrijke spelers afwezig. Namen als Betonnen Timo, Derde jeugd Jan, Kinky Pietertje, Lange Alex, Coachende Rudo en niet te vergeten Sjaak Afhaak.

Naar een ernstige botsing met Didier Drogba hebben we onze Sjaak naar het Spaanse rustoord Ibiza gestuurd. Hij zal daar keihard werken aan een voorspoedig herstel.

Gelukkig keerde Tony en Tarik vandaag weer terug van hun opgenomen verlof en was Bjorn Fiechter bereid de manschappen te versterken.

De wedstrijd
NOAD begon ijzersterk aan deze pot. Binnen mum van tijd zette John onze goalgetter Ricardo in staat de 0-1 aan te tekenen. Niet veel later maakt de zeer getalenteerde Nicky alweer zijn 7de treffer van dit seizoen. Niet slecht voor een aankomend talentje. Na deze goede start kregen de tricolores toch wat hoop, dit door een tijdelijke uitsluiting van Joskuh en het knap doelpunt van hun handige spits. Gelukkig scoorde onze tank Jaouad met een schitterende snoekduik de 1-3.

Rust
We staan dan wel voor maar zijn niet helemaal tevreden. Daarom besluiten we onze internationale sterren het veld in te sturen. De Braziliaanse Antiliaan Delfina en Moluks stilist Rivalino boezemde flink wat angst in bij de tegenstander. Nog banger werden deze toen het Costa Ricaanse scheermes Delgado binnen de lijnen verscheen.

Na een paar minuten laten de internationale sterren zich al op weergaloze wijze zien. Rivalino geeft de bal mee aan Delgado die de bal perfect voorgeeft op Delfina. Deze zet zijn compagnon Ricardo met een mooi hakje vrij voor de doelman, en jaaaaa het is 1-4. Wat een aanval!

De wedstrijd is gespeeld. Een aantal complimenten voor we verder gaan met het verslag. Peerke liet vandaag zien zijn vorm dip achter zich te hebben gelaten door een aantal keer handelt op te treden. Op het middenveld zijn jonge hondjes Nicky en Tony zo als altijd heer een meester. Achterin speelde Martijn en Gijs zoals altijd een sterke pot.

De internationale sterren gingen de 2de helft nog even door met het doldraaien van hun tegenstanders om uiteindelijk bij 2-8 te stoppen. Een mooie uitslag op weg naar een gehoopt kampioenschap.

Volgende week spelen we weer een interland tegen het 3e elftal van RKTVV. Rivalino zal u maandg voorzien van een mooi verslag.

Sportieve groeten,
Johan Delgado

image

 

 

 

 

NOAD 4 geeft voetballes

Reacties uitgeschakeld voor NOAD 4 geeft voetballes

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het jaar op het programma. De eerste wedstrijd hadden we met ruime cijfers gewonnen, maar ook onze tegenstander van vandaag had vorige week flink uitgehaald. Mede doordat we een aantal dragende spelers misten, was voorafgaand aan de wedstrijd een lichte spanning voelbaar.

We begonnen aan de wedstrijd met een spiksplinternieuwe nieuwe wedstrijdbal gesponsord door Rudo Somers, de Nike Ordem 3. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Toch kwamen we onverwachts op achterstand. Onze keeper Peijs had wat moeite met de nieuwe bal en liet een slap kopballetje door zijn handen glippen (foutje kan gebeuren Peer!). Niet veel later maakten we gelukkig alweer de 1-1. Delfina stuurde Haans weg over links, die een afgemeten voorzet gaf op Van Beerendonk. Van Beerendonk schoof beheerst de 1-1 binnen.

Gaandeweg de eerste helft kwam het besef dat we voetballend toch een klasse beter waren dan de tegenstander. Desondanks kwamen we toch weer op achterstand. De aanvaller van Olympus brak door onze verdediging, omspeelde de uitgekomen keeper en schoof uit een lastige hoek raak. Ondanks de teleurstelling van de tweede achterstand raakten we niet in paniek. Niet veel later mocht De Beer vanaf rechts aanleggen voor een vrije trap. De Beer sneed hem perfect scherp aan, Van Beerendonk en Delfina gingen beide rakelings onder de bal door die bij de tweede paal binnen viel. Er was nog even twijfel of Delfina de bal nog raakte, maar uiteindelijk werd hij toch aan De Beer toegekend. Met 2-2 gingen we thee drinken.

Na wat tactische aanwijzingen van Somers gingen we met vertrouwen de tweede helft in. Kort na rust maakten we al de 3-2. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het doel van Olympus. Zowel Delfina als Cordero Delgado kregen de bal er niet in. Van Beerendonk wist er wel raad mee en zette de 3-2 op het scorebord. NOAD probeerden de wedstrijd te controleren en de voorsprong vast te houden. Olympus daarentegen voerde de druk iets op, op zoek naar de gelijkmaker. Even was het nog billenknijpen voor NOAD toen Olympus een vrije trap kreeg toegekend op een gevaarlijke plek. NOAD vreesde dat de pijlsnelle specialist Bjorn achter de bal zou gaan staan, wat vrijwel zeker de ommekeer in de wedstrijd had betekend. Gelukkig voor NOAD werd hij door een medespeler weggestuurd en smoorde de vrije trap in de muur. Even later werd een te zachte terugspeelbal door een Olympus verdediger makkelijk onderschept door Delfina. De topschutter van vorig seizoen twijfelde geen moment en schoot de bal verwoestend hard door de benen van de keeper. Dit betekende de nekslag voor Olympus.

NOAD voelde dat de buit binnen was en ging meer ontspannen spelen. Uit een afgemeten voorzet van Van Beerendonk maakte Delfina met een beheerst kopballetje de 5-2. Even was het nog schrikken toen Van Seeters in een duel met de Drogba versie van Olympus geblesseerd raakte aan zijn oog. Achteraf bleek het een schrammetje te zijn. Uiteindelijk zette Haans de 6-2 op het scorebord. Nadat hij was doorgebroken op een links, punterde hij de bal alla Romario in de kruising. In de slotminuten mocht Somers nog een keer aanleggen voor een afstandsschot. Helaas schoot hij de Nike Ordem 3 rakelings over.

Uiteindelijk een dik verdiende 6-2 overwinning met de koppositie op de ranglijst als resultaat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma met verslaggever Johannn Cordero Delgado.

 

NOAD 4 – OLYMPUS 2                  6-2

SC2714-100

NOAD 4 start seizoen sterk

Reacties uitgeschakeld voor NOAD 4 start seizoen sterk

Na maanden wachten was het dan eindelijk weer zover. De 1e competitie wedstrijd van het seizoen 2015/2016 is een feit. Bij de wedstrijd bespreken was de befaamde kippensoep weer aanwezig, met ditmaal zelfs nog wat broodjes. Het is voor de meeste toch alweer enkele jaren geleden dat dit een wekelijks gebruik was. Rudo neemt de seizoenstart met iedereen door en geeft aan wat er van iedereen verwacht wordt. Laat het duidelijk zijn dat we met minder dan een kampioenschap geen genoegen nemen. Na het leggen van een bodem staken we het kanaal over naar misschien wel de vereniging waar Noad mee gaat fuseren. Ik hoop dat de kleedkamers wat groter gaan worden in de toekomst, zodat we gewoon allemaal tegelijk kunnen omkleden.

Maar genoeg gekletst,  op naar de 1e helft.

Longa begon sterker en feller aan de wedstrijd dan Noad. Door niet kort te dekken monde dit dan ook snel uit op een 1-0 voorspong voor de zwart witten. Nog niets aan de hand maar jammer dat het zo makkelijk weggegeven wordt. Hierna pakten we de draad op en kwamen we steeds beter in ons spel. Vooral Tarik liet zich positief zien en was over het gehele veld te vinden als aanspeelpunt. Diverse kansen werden gecreëerd en Ricardo schoot na zichzelf keurig vrij te spelen de 1-1 in de verre hoek binnen. Je zou verwachten dat we voor de rust nog wel op voorsprong zouden komen, maar helaas werd er niet veel later weer niet goed gedekt en kopte een aanvaller van Longa de 2-1 op fraaie wijze binnen. Verder hebben we de 1e helft nog wat kleine kansjes gehad, maar gingen we met een achterstand de rust in.

Met vers bloed in de ploeg gingen we vol goede moed de 2e helft in. Het duurde niet lang tot noad de overhand kreeg. Onze nieuwe aanwinst Nicky joeg de bal hard tegen de touwen en zette ons weer langszij. Longa kon geen vuist meer maken, dit mede door het harde werken van Martijn die hun “ster” speler in zijn zak had. Noad creëerde steeds meer kansen en toen gebeurde het, Jaouad kreeg de bal op een meter of 25 van de goal hoog aangespeeld. Zonder te aarzelen nam hij de bal op zijn slof en liet de iets voor zijn doel staande keeper kansloos. Hierna gingen alle remmen los en liepen we over Longa heen. Sjoerd zorgde met een zeer fraaie pass dat Ricardo kan scoren en Nicky liet nog maar eens zien dat hij het niveau van Noad 4 wel aan kan. Eindstand 2-6 in het voordeel van de geel blauwe.

Nu het spel van de 2e helft doortrekken mannen, dan komt het wel goed dit seizoen.

noad 4.