NOAD 4 Herbstmeister

Deze week viel de beurt aan deze reporter om verslag te doen. Zou NOAD 4 Herbstmeister worden, of zou na de deceptie van vorige week zondag alles misgaan. Na de nederlaag van vorige week zondag, moesten de technische staf de doelstelling van dit seizoen bij te stellen. De foto 0nder zegt meer als woorden, de technische staf was niet vrolijk, omtrent de uitschakeling in het beker toernooi. Doelstelling was dat we dit seizoen voor de Treble zouden gaan. Voor de leken onder ons, dit wil zeggen dat we Kampioen, de Beker en het gerenommeerde BBQ-toernooi zouden winnen. Na de deceptie van vorige week tegen TSV Gudok 2, was alleen nog maar de Dubbel het hoogst haalbare.
rudo
Echter kregen we na de straftraining van maandag te horen dat het gerenommeerde BBQ-toernooi verzet is. Het toernooi welke altijd op Hemelvaartsdag wordt gespeeld, wordt verzet naar het pinksterweekend, omdat Hemelvaartsdag nog in de reguliere competitie valt. Door deze wijziging kunnen we dus ook de Dubbel vergeten, omdat het overgrote merendeel van NOAD 4 op trainingsstage zijn naar Riga! Wie dat verzonnen heeft, weet ook deze reporter niet. Het schijnt dat de interim-coach hier meer vanaf weet, wordt vervolgd.

Daarnaast had onze interim-coach deze week hoofdzorgen! Hij had na de bestudering van de afwezige lijst nog maar een half elftal over. De afwezige zijn:

  1. de Jongh, T. Delfina, A. Haans, R. Ceron en M. Martens, zij gingen samen met de getalenteerde zaalvoetballers de gebroeders van Santen op zaalvoetbaltoernooi in Zeeland.
    cadzand 1 cadzand 2Onder leiding van de getalenteerde broers van Santen, hebben deze mannen dit toernooi weten te winnen. Dus vanaf deze positie gefeliciteerd mannen. Daarnaast, hoe kan het ook anders, werd onze Tinus, man/speler van het toernooi.
    cadzand 3

Ook was T. Haans afwezig, redenen waren niet geheel duidelijk. De reporter heeft uit bronnen begrepen dat het om een donkerblonde schoonheid zou gaan. Dit is nog niet bevestigd. Ook de gevreesde Costa Ricaanse scheermes J. Delgado was afwezig vanwege vakantie. Onze beveiligingsexpert R. van der velden was afwezig vanwege de verjaardag van zijn zoontje. Roy gefeliciteerd met je zoon Jake. “Overdag is hij beveiliger maar ’s avonds chefkok”, er blijkt in onze Roy ook een getalenteerde chef-kok te zitten. Roy de spareribs zagen er goed uit. Dus Jaouad indien je nog chef-kok zoekt, Roy is de man!

Toch was er ook goed nieuws, onze Jaouad bleek toch te kunnen voetballen, in eerste instantie werd gevreesd voor een ernstige blessure aan de kleine teen. Maar na onderzoek bleek dit alles toch mee te vallen. Ook wordt er een beroep gedaan op onze interim-speler B. Fiechter. Ook werd er een beroep gedaan op de ervaren speler van NOAD 5 R. Hamburg. En onze Italiaanse international van NOAD 7, C. Secci.

Zondag 20-12-2015

Voor de wedstrijd was het al bekend dat NOAD 4 Herbstmeister is. Het gat met de nummer 2 van de competitie bedroeg immers al 8 punten. Dus dit was al een feit, maar was het elftal nog aangeslagen van vorige week, of konden zij zich weer herpakken. En de ongeslagen reeks in de competitie voortzetten en dus ongeslagen Herbstmeister noemen. Dit was de doelstelling van deze wedstrijd van onze technische staf. Zoals op de eerste foto al te zien was, hoe hij eruit zag na afgelopen zondag was het dus bittere ernst om deze wedstrijd tegen Sc ’t Zand 4 te winnen! De spelers die er wel waren wisten waar ze aan toe waren.

De statistieken voor aanvang zijn als volgt:

Sc ’t Zand 4 – 10 gespeeld – 9 punten – 16 voor – 38 tegen

NOAD 4 – 10 gespeeld – 30 punten – 59 voor – 11 tegen

Onze tegenstander stond op dit moment met 1 wedstrijd meer als de nummer 10 , op de 9de plaats. Dit wil overigens niks zeggen. We wisten dat we van onze eigen kwaliteiten uit moeten gaan en gewoon ons eigen spel spelen.

De technische staf had aangegeven dat we om 10.45 uur moesten verzamelen aan het mooiste complex in Tilburg, gelegen aan de Melis Stokestraat.

Een aantal van de geselecteerde spelers gingen rechtstreeks, waar onder onze Veteraan J. de Rooij, naar zijn zeggen omdat het bij hem om de hoek is. De reporter is meer van mening dat hij nog niet mocht rijden vanwege te hoge alcohol waardes in zijn lichaam na het vieren van de loonsverhoging en kerstborrel. Dit werd mede bevestigd door S. van Seeters, welke binnen kwam met de mededeling dat hij door was gegaan tot in de vroege uurtjes en dat hij last had van een lichte kater. Daarnaast ging ook onze vorige reporter rechtstreeks, door een complexe invulling van het familierooster, was het niet zeker of hij tijdig zou aankomen bij Sc ’t Zand, hierop heeft onze interim-coach hem de eerste helft ingedeeld op de reservebank. Hierdoor was er iets meer speelruimte in het complexe familierooster. T. van Tienen was rechtstreeks gekomen.

Na dat we aangekomen waren bij Sc ’t Zand, en de spelers welke rechtstreeks waren gekomen begroet hadden. Gingen we onderweg naar de kleedkamers om ons om te kleden en klaar te maken voor de wedstrijd. Tijdens het omkleden kregen we de opstelling te horen van onze interim-coach. En gingen we beginnen aan de korte warming-up.

De wedstrijd stond onder leiding van een jeugdige scheidsrechter, welke tevens ook voor de KNVB wedstrijden floot. Allereerst wil ik toch deze jeugdige scheidsrechter vanuit deze positie complimenten geven voor zijn optreden. Hij floot een zeer goede wedstrijd, waaraan de uitslag zeker niet heeft gelegen.

De wedstrijd van NOAD 4 starten rommelig en we zaten niet goed in het spel. Het bleek dat de deceptie van vorige week nog in de resterende aanwezige spelers aanwezig was. We hadden moeite om de bal bij ons te houden en een goed en verzorgd positiespel te spelen. Na een kwartier bleek het doom scenario toch waarheid te worden. Na simpel balverlies op het middenveld werd de speler van ’t Zand simpel ingespeeld en deze wist de bal al zwabberend achter deze reporter te plaatsen, 1 – 0. Ook na deze 1 – 0 kwam NOAD 4 niet in zijn vertrouwde spel. Passing was onzorgvuldig, zo nu en dan te opportunistisch 1,2,3,4 man voorbij willen spelen. Er waren ook wel wat kansen voor NOAD 4. Rieske die na een goede voorzet goed inkopte, maar de keeper het alom bekende engeltje op doellat had zitten, en de bal op zijn bovenbeen kreeg. Het was gewoonweg niet om aan te zien. Toch viel pal voor rust toch de gehoopte 1 – 1, nadat in de ogen van de scheidsrechter Bjorn werd aangeraakt, gaf hij een vrije trap net buiten de 16 meter in het as van het veld. Zoals het gehele seizoen nam Nicky plaats achter de bal. De keeper stelt zijn muur op, neemt zelf plaats in het midden. Zoals zo vaak gebleken, bleek de linker van Nicky weer feilloos. Hij schuift de vrije trap links onderin het doel. Deze reporter vond van afstand dat de muur en de keeper niet goed stond en van mening was dat Nicky hier wel raad mee zou weten. Immers had deze reporter training gehad van de beste keeperstrainer van Tilburg, te weten Piet van Bommel. En dus kennis van deze situatie en hoe ernaar te handelen. Hierna volgden al snel het rustsignaal.

In de rust werden we getrakteerd om een niet al te zoete ranja. Ook werd dit moment even aangegrepen om ons ervan bewust te worden dat we de mouwen moesten opstropen. En dat we meer initiatief moesten tonen in de 2de helft. Er werd wat tactisch omgezet en we maakten ons op voor de 2de helft.

Al naar een paar minuten ging het mis. Er werd niet goed en scherp gedekt. Waarna ’t Zand vrij makkelijk de 2 – 1 kon maken. Wederom was de inzet niet voldoende. Dit was typerend voor de gehele wedstrijd. Na de 2 – 1 wisten wat we moesten doen. In een redelijk kort tijdsbestek kwamen we weer op 2 – 2. Het was Tariq welke op aangeven van Rieske de bal tegen de touwen werkte. Op dit moment leek het dat we wat beter in ons spel aan het komen waren. Het liep nog niet zoals het moest, maar het leek erop dat we wat meer grip op de wedstrijd. Echter na een halfuur in de 2de helft, ging het weer mis niet goed en scherp dekken, waarop ’t Zand NOAD gelijk afstrafte weer werd de reporter verschalkt, 3 – 2. De moed zakte aardig in onze schoenen, aangezien er voor NOAD al diverse kansen mis gingen. Tariq die een aantal keer niet scoorden, in 2 tal situaties waar hij beter de bal had kunnen afleggen. Maar ja ook de beste hebben weleens een slechte dag. Rieske die een aantal keer dichtbij was. Nicky normaal feilloos met zijn passing is, had vandaag ook niet al te beste dag. De minuten tikten voorbij. In deze fase werd er ook een speler van ’t Zand met geel en 10 minuten weggestuurd. Dit vanwege met opzet de bal wegtrappen. Het was een optelsom, na zijn beledigende woorden aan het adres van de scheidsrechter in de 1ste helft. Zou het dan toch gebeuren dat de laatste wedstrijd van de 1ste competitie helft NOAD 4 puntloos naar huis zouden gaan. 87ste minuut corner NOAD 4, dat zou zomaar eens 1 van de laatste wapenfeiten kunnen zijn van NOAD 4. Rieske draait de corner goed voor naar de 2de paal. Vanuit het oogpunt van deze reporter leek het erop dat de keeper, zoals bijna de hele wedstrijd deze hoge bal zou pakken, de gehele wedstrijd had deze een engeltje op de lat zitten. Maar deze ene keer tastten hij volledig mis. En daar was Timo, welke van deze misser optimaal profiteerde en met een snoeiharde kopbal de 3 – 3 aantekende. Er heerste toch even een moment van opluchting. Er werd na de aftrap nog wel even aangezet om de 3 – 4 te forceren, maar gezien het spel zou dat teveel van het goede zijn geweest.

Jammer dat we toch 2 punten laten liggen bij ’t Zand, maar niet te min zijn we ongeslagen Herbstmeister. Het ontbrak deze wedstrijd gedeeltelijk aan inzet, waren niet scherp. Het was een matige wedstrijd, waarbij we als collectief een onvoldoende scoren, uit betrouwbare bron van 1 van de toeschouwers. De nummer 2 heeft hiervan optimaal geprofiteerd en het gat verkleind naar 6 punten.

Zo nu staan de kerstdagen voor de deur en het nieuwe jaar. Tijd om het verslag te gaan afsluiten. De komende winterstop kunnen we de blessures en wonden helen, Waarna we in 2016 weer vol goede moed de draad weer kunnen oppakken en aan het einde van het seizoen het kampioenschap kunnen vieren.

Dus bij deze wil ik iedereen een fijne kerst en gezond 2016 toe wensen.

En het eerste verslag van volgend jaar zal van J. de Rooij komen.

 

Gegroet,

Peter Peijs