NOAD 6

Dit elftal bestaat mix van rasechte Noad-mannen en spelers die zich later hebben aangesloten bij onze mooie vereniging. Alle leden van dit elftal  hebben één ding gemeen en dat is de liefde voor het meest gespeelde spelletje ter wereld: voetbal. Het elftal is een getalenteerde mix van spelers die graag in het weekend een biertje drinkt. Het gezamenlijke plezier staat voorop en iedereen is welkom, ongeacht de voetballende kwaliteiten.

noad-62

Teaminformatie:

Spelers:
Maarten, Johan, Frank, Sander, Mitchell, Corné, Paul, Yoeri, Marc, Erik, Mark, Jan-Jaap, Jeffrey, Daniel, Jeffrey, Patrick, Rica, Bas, Nico en Paul

Begeleiding:
Frank & Mark

Training:
Woensdag 20:00 uur

Competitie indeling Res. 6e klasse:
NOAD 6
Gilze 4
Gloria UC 6
GSBW 5
Hilvaria 4
Audacia 6
OVC’26 9
Riel 4
SC ’t Zand 7
TSVV Merlijn 3
VOAB 9
Willem II 6

Sponsor:
’t Harderijke

Panna Pijman en de wondersloffen, Frankie vernagelt dubbele cijfers

Reacties uitgeschakeld voor Panna Pijman en de wondersloffen, Frankie vernagelt dubbele cijfers

De 12de minuut, wederom wordt de rechtsback het bos in gestuurd. Na een prachtige panna van Drs P, kijkt hij wezenloos om zich heen. En niet voor het eerst deze wedstrijd… Stijn is weer eens in vorm. Duurde ff, maat dan heb je ook wat!

Het gaat lekker in de topper tegen RWB. Al in de eerste minuut, slalomde Stijn door de hele rechterkant van de verdediging. En kritische toeschouwer vond dat hij beter had kunnen afspelen, maar met die insteek had Maradona ook nooit zijn welbekende solo op het WK kunnen maken.

Na drie minuten kwam Stijn wederom aan de bal.. Na goed combinatie voetbal over meerdere schijven speelde Frank de bal goed terug op dr. P ditmaal aan de rand van de 16. En met een vlammend schot vandaag links, vloog de bal prachtig in de rechter kruising.

Amper twee minuten later gaat de verdediging van de tegenstander de mist in, er wordt geklungeld op de penaltystip met de bal, geen idee hebbende waar ze heen moeten met de bal omdat NOAD6 alle spelers van RWB goed heeft vast. Onder druk van Frank weet de laatste man van RWB geen raad meer en probeert de bal nog weg te trappen naar de buitenkant. Omdat het zolang duurde weet Frank nog net zijn grote teen ertussen te krijgen en de bal eindigt onkundig achter de doelman in het net. NOAD laat goed voetbal zien en weet de tegenstander vanaf minuut 1 onder druk te zetten en ze geen moment aan voetbal toe te laten komen!

De tegenstander weet niet wat ze overkomt. Ook de Willeke gelooft zijn ogen niet. Na wederom een goede aanval die van links naar rechts gaat en weer terug word de bal diep gespeeld op de spitsen deze leggen de bal goed terug op Yoeri die Remco al achter zich uit heeft zien komen. Hij geeft de bal goed mee in de loop van Remco en hij maakt een mooi eind aan deze Tikki-Takka-aanval, 3-0. Gebogen boerenkopjes all-over-the-place!

Jammer genoeg sukkelde de wedstrijd na een goed begin in slaap. Enkel de scheidsrechter had een hoofdrol in het vervolg van de eerste helft, door op betuttelende wijze de nadrukkelijk aanwezige fans van NOAD naar de tribune te verwijzen!

De treffer-helft begon ook weet gezapig, de fans van NOAD maken en een statement door langer in de kantine te blijven.  Gelukkig waren ze op tijd langs de lijn om te zien hoe de verdediging van RWB opnieuw aan het sukkelde is om de  bal weg te krijgen. In een kluts beland de bal bij Frank, hij controleert de bal met veel moeit, waardoor een halve trap/duik beweging noodzakelijk is om de op dat moment eenvoudige bal af te kunnen ronden. Maar hij slaagt hier in het wordt 4-0.

Niet veel later worde de bal knap vanaf rechts voorgegeven op de in het penaltygebied vrijstaande Frank. De bal beland precies op zijn hoofd maar Frank kopt deze bal recht in de handen van de keeper. Gelukkig voor Frank en NOAD had deze keeper vandaag zijn dag niet en slaat per abuis de bal in eigen goal, 3-0. Hiermee heeft Frank zijn 3e van de ochtend in het netje liggen. Hiervan schrok Pijman wakken, dit kon hij natuurlijk niet zomaar laten gebeuren dus besloop Pijman meer focus te leggen op het doel. Dit resulteerde al snel in de 6-0, Pijman die van eigen helft opstoomde en de ene na de andere speler als een pion op een trainingsveld voorbij ging en ook nog eens de laatste man eenvoudig door de benen speelt. Rond deze knappe soloactie eenvoudig af door de bal laag in de linker hoek te schieten.

Maar Pijman was niet egoïstisch vanaf links maakt Stijn zijn actie en speelde knap door tot de achterlijn waar hij Frank 2 maal bediende om toch nog verder uit te lopen in zijn score. Maar gelukkig voor Pijman slaagde Frankie er twee keer niet in om een op het oog eenvoudige bal achter de doelman te schieten. Twee keer werkte hij deze bal op knappe wijze voorlangs het doel.

Gelukkig voor was Pijman was onze Dacia er nog, deze oude traag op snelheid komende bier-slurper kwam over rechts en gooide de bal nog maar een keer in de zestien. Pijman had aan het begin van deze aanval over rechts gestaan en was doorgestoomd naar de penaltystip. Pijman wist precies waar Dacia deze bal ging neer leggen en stond daar klaar om de bal strak, laag, rechts, ver buiten bereik van de keeper, in het netje te koppen.

Dacia de zijn oogkleppen nog niet op had gezet besloot dat het genoeg was geweest, 7 goals al en nog geen een van hem. Hij was het beu en begon over rechts aan te vallen. Hij kwam op miraculeuze wijze terecht het keeper gebied en besloot maar eens uit te halen. Met een doffe knal afkomstig van zijn buitenkantje rechter voet belande de bal strak in de kruising. Hiermee was het toetje voor Dacia, 8-0.

Nou zal iedereen denken, dat Frankie man of the match is, maat gezien de gemiste kansen is hij de voornaamste schuldige, dat vandaag de dubbele cijfers niet zijn bereikt!

noad 6

Na een perfecte voorbereiding een goede wedstrijd!

Reacties uitgeschakeld voor Na een perfecte voorbereiding een goede wedstrijd!

Iedereen weet dat een goede voorbereiding van cruciaal belang is voor elke wedstrijd. Daarom besloot NOAD 6 de zaterdagavond ervoor, met het grootste gedeelte van het team een paar speciaal biertjes te nuttigen, dit met afziend oog van de ervaren coach Wil.

 Wil was zeer gespannen voor het begin van deze wedstrijd, hij zag het al helemaal gebeuren, elf spelers waarvan er nog meer alcohol dan bloed in het lichaam zit. Met knikkende knietjes begon onze wil aan zijn opstelling. Ondanks deze “goede” voorbereiding  durfde Wil het toch aan om de twee steunpilaren van dit elftal, Marc en Johan ieder een helft te wisselen. Na wat wikke en wege was wil klaar met de opstellen.

 Een voor een kwamen de talenten van NOAD 6 binnen druppelen. Op wonderbaarlijke wijze zag de ene speler er fitter uit dan de anderen, Wil wist niet wat hij zag. NOAD 6 had zin om een lekker potje voetbal te spelen. Om half 1 lopen we met zijn alle naar de kleedkamer om ons om te kleden, iedereen was druk bezig zijn haren goed in model te brengen en zijn mauwen goed op te stroppen, je moet er natuurlijk wel goed uit zien voor “de” teamfoto! Tijden het in model brengen van ieders haarplukken vertelde wil zijn opstelling en blikte nog even terug op vorige week.

 Na deze geweldige motiverende speech liepen we een voor een naar het hoofdveld om daar onze teamfoto te laten maken door Chris. Na wat poses stonden we er voor Chris zijn gevoel goed genoeg op en liepen we naar het kunstgras om onze warming up te verzorgen. Raamsdonk stond hier al, we werden al een beetje angstig na deze goede voorbereiding van onze tegenstander van vandaag. Behalve ons top talentje Paul, hij zat vol zelfvertrouwen en voelde zich na het drinken van dat ene speciaal biertje vooral heel erg: “Wild & Funcky”.

 De wedstijd begon goed, we wonnen de tos. We besloten te draaien zodat onze keeper, die weer eens zijn pet vergeten was, de eerste helft niet in de zon hoeft te staan. Raamsdonk trapte af en de wedstrijd was begonnen, na een bal door het midden van Raamsdonk werd deze onderschept door Stijn. Stijn zag de ruimte voor zich liggen en speelde peter direct in de voeten, peter die normaal oogkappen op heeft en alleen de goal, ziet gaf deze bal meteen door op rechts. Zo werd het balletje van begin af aan al lekker snel en vlot rond gespeeld, het tikkietakka van Barcelona was hier niks bij!

 Na zeven minuten spelen kwam onze eerste kans, de bal werd naar links gespeeld op Brent. Brent zag de ruimte achter de verdediging van Raamsdonk liggen en besloot de bal diep te spelen. Peter die deze bal van Brent goed begreep besloot er achteraan te lopen, de bal viel tussen Peter en de Keeper van de tegenpartij. Peter was net een fractie van een seconde sneller bij de bal en kon deze bal net over de keeper plaatsen, 1-0 vanaf dit moment ging het NOAD 6 voor de wind.

 Na wat minder goed uit gespeelde kansen, hing de tweede goal in de lucht. Het middenveld van NOAD had goed gezien dat er veel ruimte achter de laatste linies was en speelde hier goed op in. Een paasje diep werd goed begrepen door Yoeri, het balletje leek gespeeld te worden op de in ,buitenspel staande Peter, maar die lied de bal verstandig lopen waardoor Yoeri, niet in buitenspel positie, achter deze bal aanging. Yoeri was niet zelfzuchtig en speelde de bal af op de toegesnelde Frank die links van hem liep. Niemand had verwacht dat Yoeri deze bal af zou spelen, een bal op Frank die al sinds de 10-1 overwinning op Sarto niet meer scoorde en bovenal de week ervoor een 100% kans voor opengoal voorlangs schoot . Maar Yoeri had nog vertrouwen in deze prutser en legde de bal af naar links. Of het nou komt door het al de bieren die nog in dit lichaam zaten of dat het een echt niet te missen kans was kan ik niet vertellen maar wonder boven wonder maakte Frank deze kans af, 2-0. Je zag meteen het vertrouwen van deze jongen groeien, en de glimlach kwam weer terug op zijn gezicht. Eindelijk weer een goaltje!

 De eerste helft liep door en NOAD 6 ging maar door met kansen creëren maar de keeper wist er verschillende ballen uit te houden. Na een zo’n redding was er een corner, Maarten nam deze corner. Het leek wel een ingestudeerde corner, maarten gaf de bal bij de tweede paal waar verschillende spelers in de 16 als afleiding fungeerde maakte Stijn deze Corner knap af, 3-0. Aan het eind van deze eerste helft kregen we nog een corner, op precies de zelfde manier werd deze corner genomen en nu weer werd deze fantastisch afgerond door Stijn, 4-0.

 Met een goed gevoel na de eerste helft gingen we rusten. Willeke had nog wel wat opmerkingen maar aan alles zag je wel een tevreden coach in de kleedkamer. Een kwartier gerust te hebben gingen we weer naar het veld voor de tweede helft.  Willeke had een paar wissels doorgevoerd en deze werden door gegeven aan de scheidsrechter. Iedereen was klaar voor het tweede deel en de scheidsrechter floot af.

 Daar waar NOAD de eerste helft geëindigd was gingen ze de tweede gewoon weer verder. Met dominant goed gecombineerd voetbal speelde het spel zich vooral af op de helft van Raamsdonk. Je zag meteen weer dat er in de tweede helft net zoveel ruimte achter de verdediging lag als de eerste helft, Stijn en Yoeri probeerde hier veel gebruik van te maken door steekballetjes te geven op de twee spitsen. De middenvelders en de spitsen wisten elkaar goed te vinden en de ene na de andere kans ontstond. In de 55 min. was het Stijn die een goede bal had op Frank die deze bal goed controleerde, niet buitenspel stond en alleen op de keeper af kon. Aan zijn linker zijde was de altijd trage Maarten toe gesneld om Frank te helpen. Waar Maarten deze energie en vooral snelheid vandaan haalde is voor vele nog een raadsel, kwam dit door het feest wat hij de dag ervoor had of waren de tegenstanders simpelweg nog trager dan Maarten? Zelf durf ik hier geen antwoord op te geven maar waar het om ging, Maarten stond vrij en kreeg de bal van Frank waarna hij goed beheerst afwerkte in een lege goal, 5-0.

 Vrijwel direct na de 5-0 was er al de volgende mogelijkheid, Raamsdonk trapte af en verloor snel de bal. Na wat rondtikken door NOAD was het Stijn weer die de ruimte zag en de bal diep speelde op de, op snelheid-zijnde Frank, Frank kreeg een 1 op 1 kans met de keeper. Waar Frank normaal gesproken zo’n bal toch wel heel makkelijk voorlangs schiet bleef hij in deze situatie rustig. Gesterkt door het vertrouwen van zijn eerste goal maakte Frank een schijnbeweging waardoor de keeper op de verkeerde been stond en schoot de bal vervolgens in de rechter hoek die opengelaten was door de keeper, 6-0.

 Nu ging het snel Stijn bleef maar strooien met pasjes, nu kwam Thomas alleen voor de keeper te staan en zoals we dat van Thomas kennen maakte hij deze bal beheerst af, 7-0. NOAD 6 bleef maar aanvallen en Raamsdonk wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Ze begonnen vooral elkaar uit de wedstijd te praten en lieten veel lopen. Hierdoor kreeg NOAD nog meer ruimte en konden ze meer en meer gaan combineren. Door deze ruimte kreeg maarten nog een mogelijkheid op een doelpunt. Na wat gecombineerd te hebben stond hij op de punt van de 16, hij kreeg alle tijd om de bal goed te leggen en een hoek uit te zoeken. Marc bood zich zelf al op rand 16 aan, maar maarten zag het gaatje en besloot fraai uit te halen. Vanaf een meter of 20 schiet maarten de bal strak in de rechter kruising, de keeper was kansloos, 8-0.

 Er werd aangegeven door de scheidsrechter dat we nog 13 minuten te spelen hadden, nu dachten ze bij NOAD nog maar een ding: “10, 10, 10”. Hierdoor zag je het spelbeeld ook meteen veranderen. Spelers gingen vaker voor eigen succes en de bal werd te snel diep gespeeld waardoor het goede voetbal van de eerste helft eigenlijk helemaal verdwenen was. Stijn die normaal zelf van de individuele actie is, bewaarde het overzicht nog goed en zag dat Frank goed stond om alleen op de keeper af te gaan en gaf de bal weer diep op hem. Frank die startte van eigen helft en dus nooit buitenspel kon staan ging achter de bal aan gevolgd door Kevin. 1 op 1 met de keeper besloot Frank, die geen idee had waar Kevin was de bal blindelings naar rechts te spelen. Gelukkig was Kevin niet ver weg en kon de bal eenvoudig in het lege deel schieten, 9-0.

 Na deze 9-0 werd de drang om de 10-0 te maken groter en groter en er werd hierdoor vergeten om te verdedigen. Dit resulteerde in 2 counter mogelijkheden van Raamsdonk, de cadeautjes konden ze niet onuitgepakt voorbij laten gaan en scoorde dus de 9-1 en vervolgens een minuut voor tijd de 9-2. Deze 9-2 was dan ook de eindstand, de scheids had genoeg gezien en floot vrijwel direct na de aftrap zelf af voor het einde van de wedstrijd.

Het was een geslaagde wedstrijd en je zag ook niks anders dan een tevreden coach na afloop van de wedstrijd.

Groeten,
Frank

noad 6